Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оставка! >> Вижте ка...
Оставка! >> Вижте как и защо излъга Румен Порожанов за сина си, че не се занимавал със земеделие!

Оставка! >> Вижте как и защо излъга Румен Порожанов за сина си, че не се занимавал със земеделие!Тази сутрин земеделският министър Румен Порожанов каза пред Нова телевизия, че синът му Антоан Порожанов се занимавал с дю дилиджънс и финансови консултации и нямало как да се наеме, като консултант, за да ви спечели проект с европейски пари.

Няколко дни поред Румен Порожанов обяснява пред медиите, че  синът му в действителност от 2012 г.  до  2014 г. е бил одитор в компанията  „Делойт“, но  не бил одитирал фирми свързани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)

През 2014 г. имаше голям риск България да изгуби   1,65 млрд.  евро по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), заради липсата на Сертифициращ орган. Тогава служебният министър  на земеделието Васил Грудев провежда  процедура по пряко договаряне, вследствие на която за одитор е избрана   компанията “Делойт”.

За одитирането на директните плащания  по  ПРСР, „Делойт” е получила от държавния бюджет над половин милион лева.

Към настоящия момент Антоан Порожанов има фирма, която се занимава с консултантска дейност  Ей Ар Пи Мениджмънт.  Румен Порожанов продължава да твърди, че синът му Антоан Порожанов не се занимава и не се развива в областта на земеделието.

Само, че фактите и доказателствата показват друго.

Единствено от АФЕРА ще разберете  подробности  за консултантската фирма  на Антоан Порожанов.

Синът на министър Порожанов,  чрез консултантската си  фирма Ей Ар Пи Мениджмънт, си партнира с други фирми, които са пряко свързани с  Фонд “Земеделие” и  са под ръководството на баща му.

„Панамин КО“ ДЗЗД е представител за България, Македония, Гърция, Турция и Румъния на PANAMIN GmbH, Австрия – производител на листни торове от ново поколение, чиято продуктова гама намира  приложение в Европа и у нас. Тази продуктова гама включва три основни продукта:  ПАНАМИН АГРО – приложим в растениевъдството; ПАНАМИН АНИМАЛ и ПАНАМИН ДЕТОКС – приложими в животновъдството.

На 20.02.2019 г. до 24.02.2019 г. в Пловдив се проведе  международен панаир „АГРА 2019“. Румен Порожанов е открил тържествено едно от най-големите селскостопански изложения в страната.

Само че след откриването е посетил не кой да е щанд, а този на  „Панамин“, като компания му прави синът му Антоан Порожанов и Георги Гергов.

 АФЕРА задава следните въпроси:

1.Как точно си партнира и консултира фирма „Панамин“, сина на Румен Порожанов?

2. Синът му Антоан Порожанов заедно с него е пред щанда на „Панамин“. Като какъв  Антоан Порожанов е на международния панаир? Консултант на „Панамин“ или „съветник“ на баща си?

3. Какви обяснения  ще даде този път Румен Порожанов за присъствието на сина си на селскостопанското изложение „АГРА 2019“ и то пред щанда на „Панамин КО“ ДЗЗД?

 Румен Порожанов ще подаде ли най-сетне оставка или ще продължава да твърди, че синът му не се занимава и не се развива в областта на земеделието?

Очаквайте продължение по темата!

 

Източник: Afera.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Френският в-к Льо Монд: Скандал с присвояване на европейски фондове разтърсва правителството на Б.Борисов

Прокуратурата се разграничи от Порожанов с нарочно съобщение

Нагъл! Много нагъл! >> Румен Порожанов за къщите за гости: Няма липса на контрол!

Вижте списъка на къщите за гости на ДФ "Земеделие"

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!? 

Оставка и затвор! >> Поражанов скри дали синът му се занимава с европроекти на други министерства

Поредна наглост! Искат я, а той не дава! >> Порожанов след скандала с къщите за гости: Нищо не ме притеснява, дори да ми искат оставката!

ОСТАВКА!! ВЪН! >>> Синът на Порожанов в одит на еврофондовете за къщи за гости. И всичко било точно за пред Брюксел

 98377