Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ОСТАВКА на Валери Си...
ОСТАВКА на Валери Симеонов! 14-ти ден протестни шествия. Подкрепа и от Лондон

ОСТАВКА на Валери Симеонов! 14-ти ден протестни шествия. Подкрепа и от ЛондонЗа 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, които подкрепят исканията им, протестират пред Министерския съвет в София.

Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Шествието премина по ул. "Раковски", покрай сградата на Европейската комисия в София и завърши при НДК.

Аделина Банакиева от организаторите коментира пред БНР, че вече не разчитат на българското правителство, а единствено на европейските институции за подкрепа:

"Днес е започнало подписването на европейската конвенция за защита правата на човека. Това, в което вече сериозно се съмняваме, че речта на омразата от устата на висш държавен служител, категорично нарушава тези права и нашето правителство не взе мерки това да не се случва", каза тя. И съобщи, че за утрешния ден ще разчитат на автомобилисти и мотористи.

Вера Иванова от протестиращите майки обясни, че маршрутът на шествието тази вечер ги отвежда до Представителството на ЕК у нас на столичната улица "Раковски". Причината е, че се навършват 68 години от подписването на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

От понеделник протестите продължават с автошествие, което днес тръгна от Враца.

Демонстрация в защита на майките имаше и в Стара Загора.

Протест под наслов ”Лондон в подкрепа на майките в България” се проведе днес в емблематичния Хайд Парк в Лондон. Стотици българи взеха участие в него.

Събирането на сънародниците ни бе край кафе Лидо, а подкрепа за инициативата за оставка на вицепремиера Симеонов декларираха над 200 българи от Обединеното кралство.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ОСТАВКА за Валери Симеонов от Лондон

Искат оставката на Симеонов и в Пловдив

ОСТАВКА!* >> Българи в Лондон излизат в подкрепа на майките на деца с увреждания

13-ти ден на протести на майките: „Всеки ден ще е така до оставката“

Докога ще се занимаваме с Валери...?! След като отговорният да го има или не е Борисов! А... другите проблеми в държавата?! (ОБНОВЕН) 

Майки излязоха на протест и в Свиленград


80546