Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оставки без минавки ...
Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и крайМая Майер – Дюселдорф, Германия

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Организационно и всякак си ГЕРБ е структуриран чисто вождитски. Така, както се управлява охранителна фирма с едноличен собственик. Или мафиотска организация, управлявана от Баш шефа. Дори Дон Кoрлеоне се е допитвал до приближените си, обаче наш Бойко не търси чуждо мнение и като реши нещо – няма сила, която да го отклони. Така се случило преди време в навечерието на мача с Англия. Пиел едно уиски с пура, гледайки футболната среща, ядосал се, и поискал оставката на Боби Михайлов във Фейсбук.

И като типичен главатар, даже заповядал да спрат парите на БФС. ЛИНК Репресията е очевидна, саморазправата напомня на лустросаните мутраджийски прийоми от 90-те. Така хитро подхожда премиерът – когато обществото е недоволно, той изпъчва гърди и иска оставки и маха, мир да има. И той да е добре. Ама нужна ли е оставка, кой всъщност е виновника – него това не го интересува.

Така стана и покрай поредната афера „Апартаментгейт“, когато Борисов коментира ситуацията от Брюксел – „При всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш“. С това е известен нашият премиер – реже глави и ленти, особено в третия му управленски мандат много скалпове изпопадаха. Толкова, че една трета от екипа, с който Борисов пое изпълнителната власт през май 2017 г., вече е подменена. Може би и затова смирен сега иска прошка.

Сигурно и на него му редят листата за смени като на Фандъкова. Пръв навремето заби пирона с хвърлена оставка депутатът и областен координатор на ГЕРБ В Хасково Делян Добрев, който изяви желание да напусне политиката след иницииран от БСП скандал за роднински назначения в община Хасково през октомври 2017 г. После Добрев промени решението си, оттегли я и остана депутат.

Герберски номера, само и само Боко да е чист. Като момина сълза. Откакто е на власт от 2001 г. е все така Година по-късно три бушона също изгърмяха, за да спасят премиерската кожа – министърът на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков. Те напуснаха постовете СИ уж заради общественото недоволство от състоянието на пътната безопасност, повишено покрай катастрофата край Своге със 20 ЖЕРТВИ. ПОСЛЕ, разбира се, бяха овъзмездени – Московски получава пост в Черноморската банка за търговия и РАЗВИТИЕ, Нанков – след кратък престой в парламента се връща в министерството като зам.-министър, а Радев е депутат. Но за пред народа – те са "НАКАЗАНИ"

 

Борисов е поискал оставките на Московски, Нанков и Радев заради трагедията в Своге 

 

Социалният министър Бисер Петков също подаде оставка на 18 юни 2018 г. в разгара на протестите на майките на деца с увреждания. Тя първо беше приета, но премиерът Борисов преосмисли решението си и го ВЪРНА. В същата година и енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка. Мотивът – да разсее съмненията, че е в конфликт на интереси, заради познанството си с кандидат–купувача на българските активи на ЧЕЗ по това време Гинка Върбакова. Борисов каза, че ще приеме оставката, "за да не дам никаква възможност да се влияе върху репутацията на правителството, на мен, на г-жа Петкова". Впоследствие... се отказа, след като коалиционният партньор "Обединени патриоти" я подкрепиха. Изобщо, прехвърлят си топката Борисов и ГЕРБ като на купен мач, на който е ясен победителят. Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов пък напусна парламента по свое желание през юли 2017 г., след като прокуратурата поиска имунитета му заради аферата със суджука. А за неморалните, алчни и безскрупулни гербери знаем, че "От суджука по-голям няма". Няма и защо да им се сърди – облажил се човекът. Гледа от другите в ГЕРБ. 

А какво да кажем за грандиозната, попита с кръв и тъга, болезнена раздяла между Цветанов и Борисов. Ей в тая разлъка Бойко видя на живо Цветанов в образа на Юда и се похвали, че и с него вече... не са приятели. Знаем и друго – премиерът няма приятели, той е сам... като куче е сам! Отдаден и днеска и нощеска на работа в името на народа. 

Партийната любов между Бойко Борисов и Цветан Цветанов е вече в миналото >> Видео

Струва ми се, тези оставки са без минавки. И са си чист Рr похват на Бойко Борисов, както всичко, което той прави в държавата.

И тук дефектът е превърнат в ефект. Окралите държавата политици просто хвърлят оставки..., после не им ги приемат – дали, за да си спасят кожата или тази на Вожда, или защото са им намерили друга държавна далавера...?! Въпрос на избор и партийно решение. 

Дори и Елена Йончева стана евродепутат, обвинена от прокуратурата и със заведено дело срещу нея, и с наложена от съда мярка за неотклонение за пране на пари в особено големи размери... 

 

Прокуратурата огласи цялата информация за Елена Йончева и поиска гаранция от 20 бона!

 

Българската политическа номенклатура е на практика неприкосновена. И взаимно и отдавна се самоприкрива. Колко функционери от всякакви политически сили бяха хванати с ръце бръкнали в "кацата с мед"? Колко от тях бяха уволнени и отстранени, колко от тях бяха осъдени? На кои от тях откраднатото беше иззето?!

Къде отиде справедливостта, която Бойко Борисов обеща на хората още в далечната 2009 г.? 

Де факто всички бивши депутати, министри и висши административни и длъжностни лица, провинили се и злоупотреби с власт и пари са подредени макар и на различни места около кокала!

Това е така, защото БСП, ДПС и НДСВ гласуваха закона за амнистията, чрез който кражбите и корупцията на БСП-арите се узакони и така техните престъпления бяха заметени под килима. При ГЕРБ обстоятелствата дори са по-зле от бесепарите, там както на жаргон казват хората "празно няма". Бивши комунисти и милиционери възпроизведени като настоящи демократи...

Борисов от доста време е влязъл в обяснителен режим, което не е добре. Вождът на нацията просто няма какво друго да прави, освен да се оправдава с някой друг!

Пеевски, Цацаров и ДПС пък най-прагматично и в подходящия момент ще изритат ортака си Бойко, когато е вече ненужен, но няма да пропуснат да му измъкнат всичката власт и пари. После ще искат да се договорят с друг… Нищо ново или невиждано. Борисов знае, че ДПС е зад него, във всяко едно негово начинание, и гледа да не мърда много, че... И затова им прави услуга след услуга: то не бяха изборни закони, то не бяха пари за Мюфтийството, то не бяха поръчки за фирмите на ДПС и ТЕЦ-а на Доган, то не бяха пари за техните общини... И премиерът, наплашен за бъдещето си, се захваща през всичките тези години да иска оставки, за да печели народното доверие. Видите ли, той е за справедливостта.

 

Ахмед Доган стана мажоритарен собственик на ТЕЦ 'Варна'

 

След като е за справедливостта, защо не поиска оставката на Фандъкова?!? При хилядите аргументи да го направи, да не ги изброяваме – и децата ги знаят. Или по-скоро Борисов йезуитски се разграничава от нея, като не я подкрепя енергично за кметските избори, търсейки да подкрепи другата силна и влиятелна жена Всичко това напук на факта, че досегашният кмет е безпрекословно вярна, предана и послушна маша..., но и това вече тежи, знаейки че с нея губи столицата.

А Бойко знаем залага на сигурното, на успеха. На силния. Ако е така и за Йорданка Фандъкова, дошъл му е акълът на премиера. Или като стар обучен възпитаник на СИК, усеща че някой му диша във врата. И просто няма накъде.

На 27 октомври, господин премиер, се сменя времето, свършва и хубавият сезон. Идва студ. Зима иде. Но идва и новото време. Да се приготвим! 

 


 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бойко, а ти кога ще си ходиш?

Щурмът на таралежите

Топ 5 на провалите на Фандъкова

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години...

Абсурдно закъснелите мерки!

Расизъм, популизъм... или случилото се на стадион "Васил Левски" като еманация на управлението на Бойко Борисов

А ние пък сме си избрали... Бистришки тигър

Бойко – премиерът, който изгони народа си (Обновен)

Бойко Борисов на 59: Пътят му от пожарникар до премиер 

Вижте пътя на Бойко Борисов във властта досега. Какво свършиха двете му правителства (Снимки)

Кой е Бойко Борисов - министър-председател

Правителство на Бойко Борисов 1 – Уикипедия

Правителство на Бойко Борисов 2 – Уикипедия

Правителство на Бойко Борисов 3 – Уикипедия

 

 


115496