Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оставки след арестит...
Оставки след арестите в ГДБОП

Оставки след арестите в ГДБОПДиректорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов се оттегля от поста си. В съобщение на сайта на службата той съобщава за решението на колегите си. Освободиха от длъжност и главен комисар Георги Арабаджиев.

"Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорност за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт", заявява Спиридонов, пред бТВ.

 

Днес прокуратурата обяви, че директорът на отдела за борба с наркотиците в ГДБОП е бил задържан с подкуп, арестувани са били още шефът на сектора в отдела и един служител. Това е станало при разследване срещу престъпна група, осигурявала защита на занимаващи се с продажба и разпространение на наркотици у нас и в чужбина.

 

Спиридонов благодари на своите колеги за съвместната работа и посочва, че през изминалите пет години "ние работихме усилено за възстановяването на ГДБОП и изграждането на позитивния й облик, както сред българското общество, така и сред международните партньори".

 

Оставката на Спиридонов идва паралелно с искането ѝ от премиера Бойко Борисов по време на среща с вътрешния министър Младен Маринов след операцията на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в ГДБОП. От Министерски съвет съобщиха, че министър-председателят е поискал и оставката на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

 

Малко по-късно от МВР обявиха, че и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев са освободени от длъжност.

 

Източник: https://frognews.bg/


129010