Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Освободиха Румен Пор...
Освободиха Румен Порожанов, новият земеделски министър е Десислава Танева

Освободиха Румен Порожанов, новият земеделски министър е Десислава ТаневаПарламентът прие със 121 гласа „за“ и 5 „против“ оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите.

На негово място очаквано назначи народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева.

 

Оставката на Румен Порожанов бе подадена вчера заради започналото разследване за злоупотреби с европейски средства в ДФ „Земеделие“, когато институцията е ръководена от него.

В мотивите за решението си той посочи, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Бойко Борисов обаче обяви, че е приел оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради отказа му да отстрани от длъжност член на ръководството на ДФ "Земеделие", уличен във връзка с частна къща за гости.

Още вчера премиерът предложи за негов заместник Десислава Танева. Тя е била министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. във втория кабинет на Бойко Борисов.

 

През 2015 г. в мандата си като министър в кабинета "Борисов 2" Танева се оказа въвлечена в скандална обществена поръчка за покупка на луксозни джипове "Тойота" по 200 000 лв. за ползване от държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград (и преотстъпени временно на НСО).

Оказа се, че скъпата инвестиция на подчинените на МЗГ дружества е облагодетелствала единствения участник в търга - бивш съученик на Танева и неин приятел от детските години.

Танева беше спрягана за министър и в началото на 2017 г., когато се формираше третото правителство на Борисов. Името й обаче отново отпадна от кабинета - по това време Танева беше бременна с близнаци, които роди през август 2017.

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Десислава Танева е виновна за корупцията във Фонд ”Земеделие”, ще прикрие безчинствата

Т@к и вести от Бойко Борисов! Вместо отдавна да е клиент на прокуратурата, пак я правят министър

Оставка и арест! Нула лева върнати от къщи за гости! Нула декларации за конфликт на интереси! Ето как през две близки дами до Порожанов минават 150 проекта! Нула контрол от Порожанов и Десислава Танева!

ОСТАВКА – Анблок! >> Данъкоплатците ще покрият сметката за далаверите с къщите с гости

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Срам и резил! >> Втори опит да обяснят защо са укрити имоти на Порожанов

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

ВИЖТЕ ТУК >> Министрите на Бойко: Алчни и с имотна стръв като акулите... от филма „Челюсти“ >>

 „ЗЛАТЕН СКУНКС“ ЗА ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

Десислава Танева отговори за скандала с джиповете99458