Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / От 1 декември БСП от...
От 1 декември БСП отново в избори, през април ще е вотът за лидер

От 1 декември БСП отново в избори, през април ще е вотът за лидерОт 1 декември БСП влиза отново в предизборна кампания. Този път обаче вотът ще е вътрешнопартиен - трябва да се проведат отчетно-изборните конференции по места преди конгреса и да има пряк избор на лидер догодина.

Това предвижда план-графикът, който ще бъде обсъден от Националния съвет в неделя.

По устав БСП избира органите си на всеки 4 г., което се пада през 2020 г. Затова от 1 декември до края на февруари ще се проведат събранията на основните партийни организации и на общинско ниво, а след това през март - областните конференции. Освен смяна на ръководството си последните трябва да излъчат и делегатите за конгреса догодина, който се очаква да се проведе до 15 май.

През април пък трябва да се проведе прекият избор на лидер, който бе въведен по настояване на Корнелия Нинова. За да има вътрешно гласуване обаче, трябва да се приеме специален правилник. Конгресът постави задачата на Националния съвет и се очаква документът да е готов за следващия пленум през декември.

Заседанието на Националния съвет тази неделя се очаква да е много драматично. От вътрешната опозиция на Нинова вече са подготвили алтернативен доклад за представянето на партията на местните избори, с който искат оставката на лидерката и на предизборния щаб. Документът е подписан от близо 50 червени опозиционери. С него се критикува ръководството, че си е поставило занижени изборни и политически цели, а действията му превръщали БСП от масова и програмна в регионална и електорална партия.

 

Източник: www.24chasa.bg

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Другари, вие искрено ли искате Мая Манолова ДА спечели...?! Или май по-скоро... – НЕ!

Наиграхте ли се... бре, другарко Нинова!?

БСП гордо получи това, което си заслужава! Нима има изненадани?

Който плаща, той и поръчва...! Или как платената социология помага и на БСП, и на ГЕРБ, че и на всички останали, които уж имат шанс…!

Правите ни на балъци! Вън! (ОБНОВЕН)

Предизборна боза се лее! Изгодно им е да говорим за избори, за грип, за реалити шоу-програми...! ( ОБНОВЕНО)

Не Нинова, а Йончева се превърна в център на Конгреса на БСП (ОБЗОР)117025