Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / От 1 юли в Гърция ще...
От 1 юли в Гърция ще се влиза със специален формуляр

От 1 юли в Гърция ще се влиза със специален формулярСтраната покани германски лекари да почиват безплатно на о.Кос
На плажовете на остров Кос чадърите са наредени на безопасно разстояние помежду им

От 1 юли гръцките власти въвеждат нови правила за влизане на територията на страната, съобщават от МВнР.

Всички чуждестранни граждани ще трябва да попълнят онлайн формуляр поне 48 часа преди пътуването си​. Той съдържа детайлна информация за отправната точка на пътуващия, продължителността на предишни престои в други страни, както и адресът, на който ще отседне в Гърция.

Попълненият формуляр генерира уникален код (QR), който ще бъде проверяван от граничните власти. Пътуващите трябва да го покажат на телефона си или на хартиено копие.

От МВнР предупреждават, че според предоставената във формуляра информация пътниците подлежат на допълнителни проверки.

Формулярът може да бъде намерен тук: https://travel.gov.gr/#/

..................................

 

Гръцкият остров Кос от утре ще приема безплатно на почивка лекари от Германия, съобщи Министерството на туризма по повод отварянето от идната седмица на регионалните летища за пътнически полети.

170 лекари ще бъдат настанени безплатно на почивка в курорта като "признание и благодарност за техния принос в борбата срещу коронавируса в Германия", се казва в съобщението на министерството.  Министърът на туризма Хари Теохарис ще посрещне лично групата на острова, която ще се придружава от официални лица на туроператорската компания ТУИ.

Полетът от Германия ще бъде два дни преди отварянето на летищата за всички самолети на 1 юли. Една четвърт от гръцката икономика зависи от туризма и властите се стремят да убедят чужденците, че Гърция е безопасно място за почивка. В страната има 200 смъртни случая от КОВИД-19. Достъпът на туристи ще бъде съпроводен с някои формалности, защото 48 часа преди пристигането си те ще трябва да изпратят попълнени формуляри откъде идват и къде възнамеряват да се настанят.

 

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Гърция отваря за всички международни полети от 1 юли

Гръцкият остров Кос ще приема безплатно германски лекари129161