Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / От гражданско движен...
От гражданско движение ДНЕС с апел всички да гласуват на референдума

От гражданско движение ДНЕС с апел всички да гласуват на референдума„РЕФЕРЕНДУМЪТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, затова апелираме всички да участват в него без значение дали са „за” или „против” изграждането на втора атомна електроцентрала”.

 

Това заяви на пресконференция вчера областният координатор на ДНЕС Мартин Карагеоргиев, който обяви началото на информационна кампания на гражданското движение. Като част от кампанията активисти ще раздават безплатни информационни брошури на възлови места във Велико Търново, а на сайта на движението ще бъде публикувано мнението на независимия експерт Георги Христов.

 

„Трябва да гласуваме, защото самозабравилите ни се политици не ни попитаха нито за затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”, нито за влизането ни в НАТО и ЕС, нито за нищо. Референдумът е шанс за българските граждани да участват във вземането на изключително важно решение за развитието на страната ни в областта на енергийната стратегия. Апелираме да се гласува, но това трябва да стане чрез информиран избор”, каза още Карагеоргиев, според когото обаче политиците подават противоречива информация на хората. Единственият експертен доклад е на банката - консултант по строежа на АЕЦ „Белене”, обаче не е публичен, а засекретен, посочи още областният председател.

 

ДНЕС няма да излиза с позиция „за” или „против”, важното е хората да бъдат добре и обективно информирани. От ДНЕС продължават и кампанията си по набиране на доброволци, които оказват помощ на самотни, възрастни, болни и бедни хора.

 

Източник: Борба


913