Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Отпускарят Пламен Ге...
Отпускарят Пламен Георгиев управлява КПКОНПИ по телефона /документ/

Отпускарят Пламен Георгиев управлява КПКОНПИ по телефона /документ/Заради скандала с незаконните постройки на недекларираната тераса към апартамента му, шефа на КПОНПИ Пламен Георгиев излезе в отпуск докато тече проверката за имота му. Въпреки принудителното му отстраняване, той е разпоредил всичко да се съгласува с него по телефона. Освен това Георгиев явно е бил напълно наясно със срока на проверката, защото се връща на работа другата седмица.

Заповедта, с който Пламен Георгиев възлага на заместника си Антон Славчев да го замества е за периода от 4 април до 21 май включително. Това означава, че след четири работни дни Георгиев трябва да се върне на работа. Кога приключват проверките му обаче не е ясно.


По-скандалното е, че Пламен Георгиев изрично се е разпоредил, всички решения на комисията да се съгласуват с него по телефона. В самата заповед се казва: „Решенията, които не са свързани с текущата работа на комисията да се съгласуват с мен по телефона“. Какви решения се вземат от комисията извън текущата й работа?  Заповедта е сведена до знанието освен на заместника му Антон Славчев и до всички длъжностни лица.

 

Това на практика означава, че Пламен Георгиев изобщо не е в отпуск, а че продължава да упражнява функциите си и всички са длъжни да му се обаждат за всичко. Никъде в закона за КПКОНПИ няма текст, който да установява подобен режим на работа, в който председателят да е в принудителен отпуск заради съмнение  за извършени от него закононарушения и въпреки това да упражнява правомощията си с изрично изискване за съгласуване с него.

 

За какви ли решения служителите на КПКОНПИ звънят за Пламен Георгиев. Вероятно той е останал с впечатление, че трябва да е в отпуск за текущата работа на комисията, но за нетекущата да не е. Вие как го разбирате това?

 .

Припомняме, че Георгиев трябваше да излезе в отпуск по настояване на премиера Бойко Борисов. Малко преди това се появи с охрана от НСО. Сагата с проверката му мина през издирването му, след като се наложи служители на общината няколко пъти да се опитват да стигнат до терасата му, защото никой не им отвори жилището. Накрая се оказа, че общината установи, че постройките на терасата му са незаконни и трябва да бъдат разрушени. Кога и как ще се случи това не е ясно.

 

Многократно беше поискана оставката на Пламен Георгиев от поста му на шеф на КПКОНПИ, но той реши да излезе в отпуск, както се вижда съвсем фиктивно.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Втора проверка обяви за незаконни постройките на терасата на Пламен Георгиев

Брутална наглост! Комисията за борба с корупцията в НС отказа да гласува импийчмънта на ръководството на КПКОНПИ

Пламен Георгиев сам ще си бута барбекюто

Парламентът ще изиска от прокуратурата резултатите от проверката на ръководството на КПКОНПИ

КПКОНПИ действа дискриминационно към граждани, за сметка на политици

Проф. Стоян Кушлев: Пламен Георгиев няма полезен ход

bTV доразплита скандала >> Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ e без документи


99496