Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Отровното трио призо...
Отровното трио призова за повече блокади в страната

Отровното трио призова за повече блокади в странатаБойко Борисов стои на власт защото иска да похарчи още пари

 

Предишните ни два брифинга бяха за това, че Бойко Борисов стои на власт защото иска да похарчи още пари. Днешният е също за това и е свързан с тол системата.

 

Това обявиха инициаторите на протестите от Отровното трио на брифинг пред президентството. Злоупотребите на държавните институции във връзка с изграждането на тол системата и финансовите облаги на фирмата "Капш", която я изгражда разкриха пред журналисти Арман Бабикян от Отровното трио малко преди началото на днешните антиправителствне протести. 

 

По думите на триото идеята за блокиране на сградите на различни институции, сред които и министерствата, не е тяхна и те нямат нищо общо с реализацията ѝ. Подобна информация се разпространява в последните дни в социалните мрежи. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков уточниха, че нямат нищо против идеята да се осъществи, но подчертаха, че не искат да бъдат свързвани с нея.

 

Тримата допълниха, че нямат никакво намерение да вдигат блокадите пред Министерския съвет и на Орлов мост, като дори призоваха за още такива в цялата страна. Минеков добави, че ще поощряват всяко гражданско неподчинение, докато премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставка. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


133129