Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Отврат по Банкянски:...
Отврат по Банкянски: Апаратчици на ГЕРБ уредени със сладка работа в държавни дружества

Отврат по Банкянски: Апаратчици на ГЕРБ уредени със сладка работа в държавни дружестваСлед като стана ясно, че съпругът на ПР-ката на Бойко Борисов – Дилян Димитров, е в борда на директорите в държавното дружество „Булгартрансгаз”, наяве излязоха нови скандални назначения в структури на компанията.

Съпругата на организационния секретар на ГЕРБ и лидер на Софийската структура Цветомир Паунов заема позицията на председател на Съвета на директорите на „Булгартел” АД.

Моника Александрова е оглавила Борда на компанията, която също е под шапката на държавната „Булгартрансгаз”.

Любопитен е и друг член на съвета. Бившият депутат на ГЕРБ Пламен Църноречки е в ръководството, като заема и позицията на изпълнителен директор. Освен това Църноречки е и ръководител на Дирекция „Маркетинг и стопанска дейност” в Центъра за градска мобилност, а през 2016 г. бе изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции.

„Булгартел” АД се презентира като оператор от ново поколение, предлагащ висококачествени и надеждни услуги през националната си оптична мрежа в цялата страна и чрез партньорство с международни оператори. До момента в публичното пространство телекомът не е познат и няма данни за активна дейност. Вероятно дружеството е създадено, за да приюти близки до властта апаратчици.

Моника Александрова е известна в цялата страна като човекът, който събира хора от структурите на ГЕРБ за събития, митинги и др.
През 2017 Александрова се омъжи за Цветомир Паунов, а за връзката им се знаеше години преди това. Кум на щастливото събитие бе именно премиерът Борисов, а кума – неговата ПР-ка Севдалина Арнаудова. Две години по-рано на сватбата на Арнаудова кум отново бе Борисов, а кума – Моника Александрова.

Роднинско-партийните взаимоотношения са силно застъпени в ръководството на „Булгартрансгаз” и дъщерните му компании, и напомнят за времето на Иван Костов, когато приближени до властта членуваха в няколко борда на държавни фирми.

Днес апаратчиците на ГЕРБ са настанени на удобни позиции с тлъсти заплати, добавени към тези за дейността им в партията.

 

Симеон Балкански

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Прилича на преврат: Борисов вече нищо не може да направи

НЯМА такъв премиер! Не знае къде се намира...! >> Борисов: Емигрантите се връщат, заплатите са високи, има такава държава

Кажи конграчулейшънс и бегай, бате, бегай, бате Бойко114261