Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пак локуми >> Борисо...
Пак локуми >> Борисов се чуди дали може да захраним газов хъб

Пак локуми >> Борисов се чуди дали може да захраним газов хъб "Балкан" от Туркменистан"Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери."

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на Международната каспийската изложба за иновативни технологии в Туркменбаши.

Премиерът акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, отбеляза Борисов.

Той посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

По думите му и на предстоящата среща с Медведев също ще говорят за газов хъб "Балкан", за да обсъдят дали след като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, дали не може да се направят суапови сделки.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши" и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://news.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

План за старт на газовия хъб и борса догодина с близо 1 млрд. куб. м

Борисов: ”Южен поток” е в историята, на ход е хъб ”Балкан”

 


109600