Това отговориха на въпроси на БНР от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), като разпоредиха незабавно премахване на камионите и строителната техника.

Припомняме, че след пожара край Дупница има заповед на Председателя на УС на АПИ за спешна проверка на всички съоръжения по големите пътни артерии в страната за това дали се използват нерегламентиранопространствата под тях и терени от сервитута им. Пространството под виадукта при с. Бяло поле се оказва точно такъв случай.

В отговор на въпросите на БНР, "Агенция "Пътна инфраструктура" е разпоредила на строителната фирма в срок до 23 август да премахне наличната техника, разположена под съоръжението при 87-ми км на АМ "Струма". От дружеството е изискано и почистване на подмостовото пространство. Преместената пътноподдържаща техника ще бъде разположена на друг терен, с който фирмата разполага".

Строителната компания "Грома Холд" е била изпълнител на два големи участъка от АМ "Струма" - от Кулата до Сандански, в момента изгражда отсечката от Благоевград до Крупник и е един от кандидатите за участъка в Кресненското дефиле в посока София.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:  https://news.bg/