Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пак се уреди! >> Пре...
Пак се уреди! >> Президентът е одобрил Марин Райков за посланик в Лондон

Пак се уреди! >> Президентът е одобрил Марин Райков за посланик в ЛондонПравителствени източници на Еицентър.бг потвърждават, че Марин Райков е подложил на неистов натиск високопоставени представители на българското правителство след изтичане на мандата му в Рим да бъде прехвърлен в Лондон, без престой в София, както е по зак

Марин Райков отново се уреди на посланически пост.

Президентът е одобрил назначаването на бившия служебен премиер Марин Райков - бивш посланик в Париж и в Рим, човек на Иван Костов, за посланик на България в Лондон.

 

От "Дондуков" 2 потвърдили пред "Дневник", че съгласувателната процедура между президентската институция и Министерството на външните работи е приключила.

 "Указ ще бъде издаден от държавния глава след получаване на решение на Министерския съвет и на агреман от страна на Обединеното кралство", уточнили от президентството.

 

Правителствени източници на Еицентър.бг потвърждават, че Марин Райков е подложил на неистов натиск високопоставени представители на българското правителство след изтичане на мандата му в Рим да бъде прехвърлен в Лондон, без престой в София, както е по закон. 


Досегашният посланик на страната ни в Лондон Константин Димитров е напуснал британската столица преди няколко дни в разгара на Брекзит.

 

До скоро Марин Райков бе посланик в Рим, където се самоназначи по времето, когато беше служебен премиер. Преди това бе в Париж. 

 

Все още не е завършена съгласувателната процедура между двете институции за посланик на България в Париж. По непотвърдена информация предложението е за зам.-министъра на външните работи Юрий Щерк, но засега не е одобрено от държавния глава.

 

Източник: http://epicenter.bg/

*Заглавието е променено от редакцията


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България остана без посланик в Лондон

Калинка след калинка* >> Кой къде се спряга за посланик ...

Раздават сладки постове* >> Сменят половината посланици, пробват да са само дипломати

Марин Райков


89487