Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ПАНИКА! И за да спас...
ПАНИКА! И за да спаси кожата си!* >> Първи оставки заради кризата с чумата по животните, Борисов уволни 4-ма

ПАНИКА! И за да спаси кожата си!* >> Първи оставки заради кризата с чумата по животните, Борисов уволни 4-маЧетирима души са уволнени заради кризата с чумата по овцете и козите и последвалото обществено напрежение около нея.

Министър-председателят Бойко Борисов е наредил на земеделския министър Румен Порожанов да освободи от поста своя заместник-министър Цветан Димитров, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Борисов е разпоредил още да бъдат освободени двама шефове на дирекции и един съветник в земеделското министерство. Това са Златка Възелова, която оглавява дирекция "Животновъдство", Георги Праматаров - директор на Дирекция "Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди, допълва пресслужбата.

По-рано днес Борисов коментира, че напълно подкрепя мерките срещу ограничаване на евентуална епидемия от чума по дребните преживни животни, но порица начина на изпълнение на мерките, вкл. комуникацията на санитарните власти с хората.. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/


69831