Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПАРТИЙНИ СМЕТКИ! От ...
ПАРТИЙНИ СМЕТКИ! От ДПС скочиха за намалената субсидия - едно, пет и шест било равно на нула

ПАРТИЙНИ СМЕТКИ! От ДПС скочиха за намалената субсидия - едно, пет и шест било равно на нулаЕдно е равно на нула. Ако следваме дивия популизъм, ще настояваме за нула лева. Аргументът на вносителите е, че е стига са коментирали, че те се защитници на субсидиите на партиите и са решили да се отърват от това бреме, така казаха вчера вносителите. Това каза по Би Ти Ви депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод на приетите вчера промени в закона за партиите. С приетите на първо четене промени, партийната субсидия става от 11 лв. на 1 лв. за всеки получен действителен глас на парламентарни избори.

"Пет-шест също е равно на нула. По-добре да се отпуши другият модел", показа завидни знания по математика Хамид, като по този начин даде да се разбере, че от движението няма да подкрепят никакво намаление на субсидиите.

"В американския модел няма таван, няма лимит. Тези дарения са публични, открити, проверени, след платени данъци и която партия колкото може повече да набере", лобира за американския начин на финансираните на партиите депутатът.

"Хората така и не разбраха защо са им на партиите парите. Най-голямото перо на всяка партия са парите за медии", отчете още Хамид.

"След като беше фиксирана субсидията от 11 лв., сенчести пари не са давани на партиите", допълни той.

По думите му, искането за свалянето на ДДС на някои основни стоки не било див популизъм, защото предложението било направено след изборите, а не преди тях.

 

ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ смрази партиите - левчето субсидия мина на първо гласуване! БСП и ДПС в комплот против (ОБНОВЕНА)

Въпреки броженията и паниката на БСП, народните...

 

 

Източник: https://pik.bg/

 


102777