Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПатрЕотични игри* >>...
ПатрЕотични игри* >> ВМРО поиска да се въведе максимална надценка за всички основни храни (ОБНОВЕН)

ПатрЕотични игри* >> ВМРО поиска да се въведе максимална надценка за всички основни храни (ОБНОВЕН)А за Нова година... на към купони май отива работата  

Коментар на Движение ,,ДНЕС“

След като оправи армията, лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов се зае да ни напълни социалната кошница. Като виден специалист по хранене (което никак не личи по фигурата му), елитарният управник ни определи какво може и не може да ядем, какво да включва минималната социалната кошница - а именно хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип "Витоша", пилешко и свинско месо, 10 броя яйца, брашно и олио от български производители. Това може.

Свързано изображение

И за да можем ние - народът да получим тази т.нар. от властниците - социална кошничка, министърът на отбраната Каракачанов се задейства, свиква щаб, експерти, комисии и по примера на Корнелия Нинова и той се захвана за ДДС-то и печалбата на проклетите търговци. Само за една седмица ставаме свидетели на второ изпадане в безпомощно, но силно популистко състояние на  министър от кабинета Борисов 3.  Състояние лишено от всякакъв разум и логика  

Първо земеделският министър Порожанов обикаля приклеквайки  по търговските вериги, за да се моли, сега и Каракачанов хукна да преговаря из халетата на големите магазини . 

Отчаяни действия* >> Земеделският министър търси съдействие от търговските вериги за задържане цената на хляба (ОБНОВЕН)

На война като на война. Така ги разбират нещата нашите управници. Война за народната любов и трогателност! Никаква конкуренция, никакви пазарни механизми, нищо логично, от което цените сами да станат реални и да паднат надолу!? Само налагане, шантаж и бой по търговците. Нищо друго не знае, не прилага и НЕ МОЖЕ НАШАТА УПРАВЛЯВАЩА КОАЛИЦИЯ! Не може! 

Очевидно в този критичен момент за правителството всяка троха хляб осигурена на избирателите може да е от полза. И точно така си мислят управниците ни. За тях няма значение какви ще са последиците...

Като баш "патриот“ и виден Вицепремиер е редно да запитаме Красимир Каракачанов какво направиха досега той и съратниците му с  монополите дето си развяват байрака, със спекулата, с двойните стандарти на храните...? Докъде стигнаха с "възраждането“ на родната армия? 

 А помните ли..., помните ли, че бяха обещали с Валери Симеонов предизборно и цели  300 лв. минимална пенсия... Цели  300 лева! 

Но вече е ясно, както е тръгнала цялата работа на това правителство, по Нова година май  и купони ще започнат да ни раздават...

 

Вижте още: 

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта

Убийствено!* >> Хлябът поскъпва с 15%, масовият вече е 1,10 - 1,15 лeва

Отчаяни действия* >> Земеделският министър търси съдействие от търговските вериги за задържане цената на хляба (ОБНОВЕН)

 

****************************************************************************************************

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов обяви във фейсбук мерките, които неговата партия ще предложи във връзка с поскъпването на хляба и други основни хранителни продукти.

 

Според него за основните хранителни продукти (хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип „Витоша", пилешко и свинско месо, яйца, брашно и олио от български производители) трябва да бъде фиксирана ставка на печалба както на производителите, така и на търговците.

Каракачанов е категоричен, че не може производителите на хляб да го продават с печалба от 5 стотинки, а при търговците тя да е 30 ст. за брой. 

Ето какво написа Красимир Каракачанов в социалната мрежа:

Във връзка с възникналия дебат около цените на хляба и спекулациите, които определени политически сили лансират сред обществото, че през зимния период крайните цени и на други основни продукти ще поскъпнат значително, свиках за консултация експертите на ВМРО – Българско национално движение. На работната среща те предложиха да бъде изготвена социална кошница с основни хранителни продукти. Ние смятаме, че тя трябва да включва храни от първа необходимост като хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип „Витоша", пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители. Идеята е този пакет от храни да имат ясно разписани ставки за печалба на производител и търговец – мярка, която ще гарантира балансирани крайни цени.

От дългите дебати по медиите останах силно учуден, че, например, производителите на хляб имат печалба от 5 ст., а търговците достигат до 30 ст. за един брой. С оглед на този дисбаланс, който производителите твърдят, че съществува и в другите сектори, ние - Патриотите от ВМРО, предлагаме да се постигне договорка за максимална ставка на печалба на определени хранителни стоки. Маржът за търговците да не може да бъде по-висок от този на производителите. По този начин, според нас, ще се постигнат следните цели:

- Устойчиво развитие на производителите;

- Спиране на безразборното повишаване на цените от търговците;

- Като краен ефект - понижаване на цените в тази социална кошница.

Според нас, ценообразуването трябва да се контролира от Комисията за защита на потребителите (КЗП). До 01.06.2006 г. в сила беше старият Закон за защита на потребителите и за правилата за търговия, в който разпоредбите на чл. 59 ал. 3 даваха възможност на Министерски съвет по изключение да определя задължителни правила за образуване и прилагане на цените на някои стоки и услуги. В сега действащия ЗЗП, към момента, тази точка не фигурира. Ето защо в качеството ми на заместник министър-председател ще инициирам разговори с представители на всички сектори на хранителния бранш, синдикатите и коалиционните ни партньори с цел постигането на консенсус по този така важен и наболял за хората проблем.

Подобни бързи действия ще донесат по-голяма социална сигурност на българските граждани и ще гарантират не само техните права като потребители, но и ще облекчат семейния бюджет на домакинствата. Ние, Патриотите от ВМРО, сме заявили своята категорична позиция, че повишаването на доходите и гарантирането на всички икономически и социални права на гражданите е приоритет в политическата ни програма. Благодарение на ВМРО и нашите коалиционни партньори тези стъпки са заложени и в управленската програма и постепенно се изпълняват. Към момента обаче предприетите действия не са достатъчни, за да осигурят нужното спокойствие на хората и по тази причина ние считаме, че формирането на социална кошница с наблюдавани цени е възможно и ще бъде полезно за обществото.

Възлагам организацията и провеждането на предстоящите разговори на заместник-председателя на ВМРО - БНД Искрен Веселинов, който е депутат в 44-ото НС, и на нашия народен представител и член на Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по земеделието и храните Александър Сабанов.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Волен – мега чучелото на всички!

Пълен идиот, полуидиот или обикновен идиот е Валери Симеонов, или пък просто... интересът клати феса?!

Стига вече! Да пуснем водата!

Като няма хляб, яжте... партийни лозунги и ПиАр

За Бога, братя, не яжте! (ОБНОВЕНО)

Хлябът поскъпва заради страхливата политика на Борисов*

Сърдити старчета... в България


76927