Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Перничани облякоха ж...
Перничани облякоха жълти жилетки заради водната криза

Перничани облякоха жълти жилетки заради водната кризаЖители на Перник се събраха на протестно шествие в центъра на града заради водната криза. Някои от протестиращите облякоха жълти жилетки, вдъхновени от парижките демонстрации. За това ги призоваха организаторите на събитието от "Спаси Перник".

По обед в града пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Караниколов съобщи, че работата по изместването на трасето на клон 2 от водопроводната мрежа на Перник започва. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Трасето е дълго един километър и ще струва около 2,2 млн. лева.

Ще бъде подменена около 70 км от водопроводната мрежа на територията на града. В изграждането ѝ ще бъдат вложени близо 20 млн. лева, съобщи още министърът, цитиран от БНР.

 

Снимка: "За Перник"

Стартират и дейностите по ремонта на старата пречиствателна станция, която да гарантира чиста вода на перничани, ако бъде стигнат мъртвият обем на язовира. Ще се работи и по осигуряването на допълнителни притоци в язовир "Студена", като ще се вади вода и от пещерите.

Осигурени са големи количества минерална вода, които да задоволят нуждите на гражданите - доставките са от фирми и общини в страната.

Посещението на министъра съвпада с обявеното за днес протестно шествие с жълти жилетки заради водния режим. Той започна на 18 ноември, а на 21 декември бе обявено бедствено положение.

Снимка: "За Перник"

Преди министъра в Перник отиде и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която обяви, че ще се срещне с главния прокурор по повод кризата.

В 13:30 ч започна молебен за пълноводие. На него се събраха около 700 души, предаде пернишкият новинарски сайт "За Перник".

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Борисов: От 52-ра година не е пипано нищо в Перник. Оказа се, че в пещерите има вода

Кой лъже повече, Лили или Бойко?! >> Преди 3 години ГЕРБ обеща Перник да има вода без ограничения

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни от днес

Главният прокурор взе под спецнадзор водната криза в Перник

Удължиха бедственото положение в Перник

Извън хвалбите на властта >> Перник: вода няма, Струма - отровена

Ами за какво?! >> Здравният министър: Не можем да говорим за епидемия от    в Перник

Отчитане на дейност » Главсекът на МВР Ивайло Иванов е командирован в Перник

Ще понесе ли някой отговорност за прикриване на безхаберието... >> Борисов яхна джипа и най-после стигна до Перник и кризата с водата /ВИДЕО/

Трима със съмнения за    са приети в болницата в Перник

 

 


119376