Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Петорно убийство в Н...
Петорно убийство в Нови Искър, величия се наредиха около трупове, микрофони и камери

Петорно убийство в Нови Искър, величия се наредиха около трупове, микрофони и камериМъж на средна възраст, баба, две момчета, момиче и куче-немска овчарка са открити мъртви в жилище в Нови Искър около 16,20 ч. днес, съобщиха от МВР. Преди минути стана ясно, че всички жертви са с прострелни рани. Във връзка с инцидента се издирва жена и джип.

Друг мъж е подал сигнал в полицията, че не може да се свърже със свой близък и така били открити мъртви хората. Изпратените на адреса патрули от Второ РУ-СДВР намерили в къщата общо пет тела. По първоначални данни жертвите са мъж  на средна възраст, неговият син Георги, на 20 г., доведената му дъщеря Нанси, на 16 г., приятелят й Боби Иванов-Схемата, който е на 18 г. и нейната баба по майчина линия, която е на 72 г.   Две от телата са открити на втория етаж на къщата, намираща се на ул. "Лозянски дол". 


На място се извършва оглед. Предстои изясняване на причините, довели до смъртта на обитателите на имота. Водещата версия, по която работят разследващите жестокото престъпление, е убийство. Семейството се е преместило да живее в Нови Искър преди около година. По данни на полицията кучето на фамилията също е убито. Във връзка с инцидента се появиха и противоречиви информации. Така например от Спешна помощ са заявили пред медиите, че по телата няма следи от огнестрелно оръжие.  Другото разминаване в данните е, че възрастният мъж е удушил всички, след което се е гръмнал. 

 

На мястото на трагедията се изсипаха куп величия, които нямат пряка отговорност за събирането на горещи следи от местопрестъпление. Това са главният прокурор Сотир Цацаров, главният секретар на МВР Младен Маринов и новоназначеният  шеф на НСлС Борислав Сарафов. Тяхното присъствие се прие от оперативните работници като грозен пиар на фона на човешката трагедия. "Всички петима са убити. Кучето-също", каза главният прокурор Цацаров. Той уточни, че убитите са баща, неговият син, дъщерята от предишен брак на втората му съпруга, нейното гадже и бабата на момичето. Застреляно е било и домашното куче-немска овчарка. Втората съпруга е обявена за издирване- Кети Кюхова.  

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


47483