Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Брутален Пламен Геор...
Брутален Пламен Георгиев ипотекирал терасата..., която уж не притежавал

Брутален Пламен Георгиев ипотекирал терасата..., която уж не притежавалШефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилището си, за която самият той е категоричен, че не е негова собственост. Това показва проверката на ипотеката, която обезпечава жилищния му кредит.

През април 2017 г. Георгиев придобива апартамент срещу сумата от 293 хиляди лева. Сделката е финансирана с банков кредит от близо 190 хиляди лева.

 

В нотариалния акт на антикорупционния шеф попада и вече добре известната тераса със зидана постройка.

 

Теренът с площ от 186 квадрата e отбелязан и графично отразен и в кадастъра.

 

Съседни обекти на етажа няма.

 

В имуществената си декларация обаче Георгиев пропуска въпросната тераса, обявява само апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата, посочва bTV.

 

Преди дни в официална позиция антикорупционният шеф категорично отрече да е собственик на недекларираните 186 квадрата: „Въпросната тераса обаче не е част от жилището, а представлява тераса-покрив, която е обща част на сградата по смисъла на чл. 38 от Закона за собствеността, поради което не е обект на индивидуални собственически права и не подлежи на деклариране от страна на етажните собственици”. 

 

В договора на антикорупционния шеф за жилищен кредит пише друго.

 

Спорната тераса е ипотекирана от Пламен Георгиев като негова собственост: „Ипотеката се вписва върху следния недвижим имот, собственост на Пламен Георгиев Димитров, застроена площ от 16 квадратни метра, състоящо се от галерия и баня-тоалетна и тераса - плосък покрив с площ от 186 квадратни метра”.

 

С други думи, пред банката Пламен Георгиев обявява терасата за негова собственост, а пред обществото казва обратното.

 

Дългогодишният адвокат по вещно право Валя Гигова обяснява, че ако Георгиев е смятал, че терасата е обща част, то тя не би следвало да е описана в нотариалния му акт.

 

По думите ѝ ако терасата не е на Георгиев, това би направило ипотеката нищожна: „Ипотека, който не принадлежи на този, който ипотекира е нищожна и тогава банката при едно принудително изпълнение, ако не се изпълняват доброволно задълженията, няма да може да се удовлетвори”.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„Забравената“ тераса на КОНПИ – Пламен Георгиев. Лъжата, че е за общо ползване. Зимни градини плюс сауна за шест души…

ДОКУМЕНТИ 1 КЪМ 1: Как комисията за борба срещу корупцията на Пламен Георгиев наруши закона и "изпра" половин милион на Цветан Цветанов >>

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

Уникален..! > Говори... НОВИЯТ шеф на ГЕРБ >> Цветанов: Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже!

Дайнов: Шефът на КПКОНпирите си извади нотариален акт, който да оправи оригиналния преди 7 г.

Приказният герой Пламен Георгиев – шеф на КПКОНПИ


94776