Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Платена социология и...
Платена социология и журналистика се вихри. Червеният и син упадък = катастрофа (ОБНОВЕН)

Платена социология и журналистика се вихри. Червеният и син упадък = катастрофа (ОБНОВЕН)Коментар на Манол Николов 


Платената социология и журналистика са във вихъра си! Разхвърлят се почти всеки ден социологически изследвания в медиите! По телевизионни студия, радиа и всевъзможни сайтове се говори за избори, за социология, прехвърля се топката от полето на БСП в полето на ГЕРБ и обратно! Червените социолози нападат, верните на Бойко отговарят! Кой повече мандати щял да вземе в ЕП!?

За предсрочни парламентарни избори даже въобще и не говори другарката Нинова! Така най-вероятно се е договорила и за това с Бойко... ГЕРБ се правят на луди и тръпнат кога пак ще се напълнят улиците с народ!?

За два дни се разхвърляха данни и от едната, и от другата страна! 

Приближената до БСП агенция АФИС подаде топката като обяви 1,2% в полза на левицата! 

Платената от ГЕРБ социология отвърна на удара, но доста по-деликатно! В техните изследвания и двете партии се сриват с по 3-4 %. Рейтингът на ГЕРБ пада от 22,2% през декември, на 18,3% през януари.Разбира се, в обяснението за тези данни това услужливо се пропуска и не се споменава думичката срив. А ако това не е срив, за 1 месец да се сринеш с 4%, то здраве му кажи! Това си е жива катастрофа! Изтъква се упорито фактът, че ГЕРБ все още водел с 1,2%. В сравнение с декември БСП също губи около 3%.!

Рейтингът на ГЕРБ пада по отдавна известни причини! Цените се вдигат главоломно, а обикновените хора нямаме пари! Нямаме добро и достъпно здравеопазване! Социалната система се срива! Демографската картина е трагична! Икономиката затъва, чуждестранните инвестиции намаляват! Държавата се разпада! Пропита е от некомпетентност и корупция!

Опозицията и в лицето на БСП е беззъба и деконструктивна. Те не правят нищо за да контролират управляващите, да защитят интересите на гражданите! Очевидно е и че са в сговор всички! По редица въпроси управляващи и „уж“ опозиция гласуват в съглашателство! Гласуват си Изборен кодекс както им е угодно, без да намалят партийните субсидии например, гласуват си рестрикции срещу медиите, Закон за горивата и каквото се сетите! А когато не им е удобно да гласуват очевидно всички, се правят схеми, гласуват ВОЛЯ, ДПС или както дойде! Но все се гласува, каквото „трябва“!

Съглашателската политика водена от ГЕРБ, БСП и другите партии, послушанието и поклонничеството на Нинова спрямо Борисов доведоха и взаимния упадък. Като при скачените съдове е, знаете го от физиката!

След участието си в „Шоуто на Слави“ Елена Йончева получи обвинение за пране на пари! Отново се започна с нападения и отговори, обяснения и обвинения! Излезе социолог на БСП и се опита да приключи темата с великото: „Казусът "Елена Йончева“ ще донесе 1-2 места повече на БСП в ЕП“ Да се чудиш ли, да се маеш ли?!

Йончева се гласеше даже за водач на листата на БСП за ЕП, сега не е ясно докъде ще се стигне! Ясно е, че в битката за рейтинг войната е безмилостна!

Използват се всички подли похвати, разработки, медии, пари и всякакви манипулации! 

За капак, "Сова Харис" изпъква с уникалното си платено и тежко манипулиращо обществото проучване: „Поддръжниците на ГЕРБ и БСП искат развитие на ски-туризма“. Да, всички искат (не само от БСП и ГЕРБ), но въпросът е как? По законов начин или не? Или искат само отново да се налапат? 

Че даже платените социолози сложили и табличка, която показва, че природата не е застрашена?! И за пореден път се опитват да противопоставят туризма и природозащитниците в свой личен интерес, а не обществения! Не се залъгвайте! Не искат да направят планините райски кътчета! Искат да направят така, както направиха с Черноморието! 

Баламосват ни ежедневно! Скандално и безочливо!

В същото време-всичко е договорено, всичко е уточнено и решено! Паричките по кампаниите им се въртят и са доволни! И май целят предсрочните парламентарни избори, искат да ги оставят за есента, вероятно с местните избори!

И мислят, че всички сме балъци! Да не мислят, че не виждаме! Да не мислят, че сметките за декември и януари няма да изкарат хората навън...!

Февруари ще е тежък, мрачен, скъп, студен и дълъг! Нито платената социология и журналистика, нито захаросаните внушения, че всичко е наред и добре ще ги спасят! Нищо.

Извод втори: Сривът и при БСП, и при ГЕРБ е катастрофа! Катастрофа като в цялата страна. Очаквана и самопредизвикана от двата вече почти рухнали политически мастодонта. Причините са ясни. Посочих ги по-горе.

България очаква, иска ново начало, нови идеи, нови и млади експерти... Иска промяна! Иска смелия си водач... Иска възмездие и справедливост!

 

Image result for Платената  журналистика Image result for Платената  журналистика

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Продължава сриването на ГЕРБ, БСП с преднина, патриотите изчезват!

И платената социология сочи: Срив! >> Рейтингът на ГЕРБ пада от 22,2% през декември, на 18,3% през януари

Социолог >> Тежките месеци за властта ще дойдат в началото на 2019 г.

Елена Йончева пред Слави Трифонов: В България проблемът не е корупцията, а грабежът

Въпросът е как! Не дали? >> "Сова Харис": Поддръжниците на ГЕРБ и БСП искат развитие на ски-туризма

Борисов нервен: А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%. Коментирайте ми Вие!

Срив в рейтинги на партии, политици и институции! Хората очакват появата на нова алтернатива или запазване на статуквото!

Невиждан крах вещае разпад и нови избори! Само 17% одобряват правителството, 8% - парламента. Срив при Борисов, спад в рейтинга на всички политици!

Продължава сриването на ГЕРБ, БСП с преднина, патриотите изчезват!

Изборен кодекс в услуга на статуквото, на платената социология и журналистика... Идва този... (ОБНОВЕНО)

Сбогом, Бойко! Сбогом, ГЕРБ! Време е да си вървите! (ОБНОВЕНА)

 

 

 


87748