Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Пловдивски лекар зас...
Пловдивски лекар застрелял Жоро Джевизов - Плъха

Пловдивски лекар застрелял Жоро Джевизов - ПлъхаПловдивски лекар e задържан за убийството на мургавия крадец от "Столипиново" Жоро Джевизов - Плъха, той е шефът на рентгеновото отделение в УМБАЛ "Пловдив" Иван Димитров.

Вчера крадецът, който има дълго досие, бе открит застрелян върху кола зад сградата на Областната управа. След разпити на няколко лица от района криминалистите са стигнали до евентуалния извършител. Според източници на trafficnews.bg, докторът си е признал и е заявил, че е станало при опит да защити собствеността си.

Джевизов проникнал в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхнал навън от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съучастник. Пистолетът е самоделка.

Приятелите му описват д-р Димитров като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма.

Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най-вероятно ще се окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов, а по острието е намерена кръв, която съвпада с тази на лекаря.
Срещу Димитров е образувано досъдебно производство, все още не я ясна квалификацията на обвинението, което ще повдигне Окръжна прокуратура.

 

Източник:https://www.novini.bg/


54503