Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / По „Графа” пак започ...
По „Графа” пак започна ремонт на ремонта

По „Графа” пак започна ремонт на ремонтаОтново са затворени участъци от улицата и площад "Славейков", по които доскоро можеше да се минава.

Вече отремонтирани и отворени за движение участъци на ул. „Граф Игнатиев” в София отново са в ремонт, а на места загражденията са поставени пак. След дъждовете миналата седмица, при които централната столична улица затъна в локви, изпълнителят „Джи Пи груп” започна поредния ремонт на ремонта. Преправят се тротоарите срещу градинката на църквата „Св. Седмочисленици” и се пренареждат плочки по площад „Славейков”. Според работници на обекта при градинката при досегашното строителство е пропуснато да се направят отвори в настилката за оттичане на водосточните тръби на жилищните сгради. Затова при първия по-сериозен дъжд водата от тях е започнала да се излива директно върху току-що наредения плочник.

Ако изпълнителят „Джи Пи груп” реши да поправи всички места, където преди дни се събраха локви, би трябвало да пренареди и част от шарените блокове пред „Св. Седмочисленици”. Особено по границата с тревните площи, тъй като там се получиха едни от най-сериозните проблеми.

Части от пл. „Славейков”, по които вече пешеходците можеха да се движат, отново са оградени и се вижда как работещите пренареждат настилката. Както „Сега” писа, миналия четвъртък от Столичната община съобщиха, че ремонтът на „Графа” ще се удължи с минимум 86 дни, което означава финал най-рано на 29 май. От „Московска” 33 обаче засега не потвърждават официално датата, като не посочват и друга.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Без край! >> Тротоари по ул. "Граф Игнатиев" бяха ремонтирани отново

Най-после! Махнаха "перките на акули" от Графа, сложиха колчета (Снимки)

Катастрофата "Фандъкова" >> Дъждът изкара наяве още недъзи на ремонта по "Графа"

Катастрофата ,,Фандъкова": Ремонтът на "Графа" се удължава с поне 86 дни

 

 


96470