Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / По фугите ще ги позн...
По фугите ще ги познаете... не по оставките!

По фугите ще ги познаете... не по оставките!Десислава Любенова  

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Топлото време… повдигнало плочите по трамвайното трасе на "Граф Игнатиев", обясни Фандъкова поредното безобразие „разцъфнало“ насред центъра на София, при скандалния ремонт на емблематичната столична улица. Официалното откриване на недовършения ремонт на улицата беше на 28 май…!

А сега заради някаква си фуга, електоратът притеснява и се бунтува срещу цялото столично и държавно ръководство! За сетен път при това и то няколко месеца преди изборите есента.

Не, г-жо Фандъкова, това на което ставаме свидетели последните години е по причина наречена – Българска политическа некадърност, немарливост и корумпираност. И то в особено големи размери.

Крайно време е незаменимата партийна функционерка на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова да отвори учебника „Как не се прави ремонт и как не се управлява столица“ и да анализира работата си, „образцовите“ обекти и свръхмераците си за още един кметски мандат.

Днес, Фандъкова крайно възмутена от това, че в София температурите са имали наглостта да стигнат… 30 градуса, обеща да приложи цялата строгост на закона… за пореден път.

Показалката на кметицата щяла да се стовари върху главите на проектанти, инженери и надзорници и на последно място някъде в дъното… върху Богопомазаната „Джи Пи Груп“?! Фирмата ще бъде глобена със забележете… 280 хил. лв.! Много ще ги стресне „нашите хора“ Фандъкова! При положение, че са  прибрали стотици милиони за какви ли не дейности по София...

Бълха-глоба ги ухапала, защото дотук ремонтът на центъра струва на държавата 14 млн. лв. Общата сума на проекта за двете зони /ул „Граф Игнатиев“ и градинката на „Кристал“/ плюс надзора е около… 46 млн. лв.

Каквито и сметки да правим, далаверата е ясна, ясно е при кого е! Преценено, изчислено е!

Актовете дето ги пише Фандъкова на фирмите хранилки, надали някога ще се съберат, но освен това София е санкционирана с 1.5 млн. заради ремонтите в центъра.

Глобата е наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е заради установени нередности в обществената поръчка при изпълнението на ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Така близо 800 хил. лева ще трябва да платят данъкоплатците. 5% финансова корекция е наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Свети Александър Невски". Това са други 900 хил. лева, които ще са за сметка на българския данъкоплатец. На нас!

„Хубавото“ управление на Йорданка Фандъкова ни излиза през носа, а и ще продължи да излиза в унисон точно с нескончаемите ремонти на ремонтите по целия град. В понеделник стана ясно, че почва друг ремонт/реконструкция, този път  на… Южния парк?!

Ако не беше трагично щеше да е комично. Срам и позор, при това ежедневен. От калпави и безсмислени ремонти... и пак ремонти..., и след тях… нови ремонти.

Оливане от крадене и безсмислени ремонти. Перки от акули, колчета, плочки и пейки, паметници, фуги..., поправки и заменки, и накрая имаме нещо направено от слепец. Боклук работа. Но пък е яка кражба, дебела и голяма. Чист грабеж!

Виждаме ви „хубавото“! Чуваме ви и обясненията. Те са в изобилие. В ГЕРБ знаем че за всеки скандал, грешка, кражба или далавера има обяснение. Нагло, цинично и арогантно…, но има обяснение. Нелепо, както винаги, но замазващо очите на хората.

Бъдете подготвени, че по време на горещините релсите на „Графа“ ще се нагънат като спагети..., но такава е природата. Това е, ако релсите не се изкривят от жегата, от студ ще е...! Все времето или някой друг виновен ще е на управниците.

Гледайки сагата с ремонта на “Граф Игнатиев“, а и всичко до което се докосна Фандъкова се питам защо никой не споменава думата оставка покрай всичките гюрултии, обясненията и словосъчетанието политическа отговорност!?

И не! Не се заяждаме за някаква си фуга, докато Бойко ни строи магистрали. Само за сведение на ГЕРБ има четири годишни времена..., а на есен местни избори.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няма фъндък за... Фандъкова!

Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384!

Фандъкова носи отговорност за пейките за 10 000 лв.

Корупция на тъмно, закриляна от Фандъкова и ГЕРБ >> Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

 

 

 

Резултат с изображение за граф игнатиев ремонт

Резултат с изображение за граф игнатиев след ремонт

Резултат с изображение за граф игнатиев перки на акули

Резултат с изображение за граф игнатиев ремонт

Резултат с изображение за photo caption

 

 

 102489