Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / По сигнал на "ДНЕС"-...
По сигнал на

По сигнал на "ДНЕС"-Видин общинска комисия ще гледа искане на видинско училище за еднопосочна улицаПреподавателят в СОУ "Любен Каравелов" и представител на Гражданско движение "ДНЕС" Красимир Михайлов сигнализира за натоварен трафик на улицата пред входа навидинското училище. По думите му, улицата трябва да стане еднопосочна, нужно е да се обърне внимание и на тротоарите за по-голямата безопасност на децата на пътя. Проблемът беше обсъден на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 

"Ръководството на училище "Любен Каравелов" многократно през последните години е сигнализирало община Видин. Самата улица не е обезопасена, като там има една огромна яма, десният тротоар на практика не съществува. Движението е двупосочно, особено сутрин, когато родителите водят децата си на училище, там става едно стълкновение, в което не могат да се разминат автомобилите", каза Красимир Михайлов.

Областната комисия по пътна безопасност взе решение предложението на Красимир Михайлов да бъде внесено за разглеждане от комисията към Община Видин. 

Източник: БНР


7728