Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Победа №1 >> Вицепре...
Победа №1 >> Вицепремиерът Валери Симеонов е подал оставка

Победа №1 >> Вицепремиерът Валери Симеонов е подал оставкаВицепремиерът Валери Симеонов е подал оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. Очаква се премиерът да вземе решение дали ще я приеме.

Решението е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Припомняме, че вече четвърта седмица майките на деца с увреждания, подкрепени и от други граждани, се събират под прозорците на властта с искане за оставката на Симеонов. 

Преди ден премиерът Бойко Борисов за пореден път се извини на майките за казаното от Симеонов, но обяви, че оставката на вицепремиера в момента не се обсъжда. Тя стои на дневен ред само при "Патриотичния фронт". 

Междувременно майките от инициативата "Системата ни убива" спорят дали протестът им да се влее в другите протести. Стигна се и до разграничаване на някои майки от организаторите в София заради фокусирането единствено върху оставката на Симеонов.

Оставката на Симеонов идва, след като вицепремиерът нарече майките "кресливи жени с уж болни деца".

Негодуванието тръгна от негово изказване, че Законът за хората с увреждания е заченат в грях и майките на деца с увреждания са оказали натиск, използвайки децата си, за да постигнат материални цели.

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях", каза на 16 октомври Симеонов в коментар на Закона за хората с увреждания.

Оставката на вицепремиера идва само ден, след като неговият съпартиец Петър Петров, депутат от НФСБ, в интервю за "Дарик" наля масло в огъня със заявлението, че децата с увреждания трябвало да бъдат дадени в домове, за да могат майките им да работят.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://m.focus-news.net/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България се вдигна! График и сборни пунктове за всички обявени протести в страната по дни. ВИЖТЕ тук

Младен Маринов, манипулацията и политическото угодничество

Шефът на МВР призна, че протестите са без организатор

Перничани подложени на масови репресии. Изчезна днешното събитие „Перник на бунт 2“

ОСТАВКА! >> Човек на Валери Симеонов се изцепи: Хората с увреждания трябва да са по домовете

Агонията на властта >> Красимир Каракачанов скастри НФСБ: Ако някой не се изразява правилно, да не се изказва


81650