Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Победа за майките! П...
Победа за майките! Победа за децата! Победа за България в битката с властта и статуквото!!! (ОБНОВЕНА)

Победа за майките! Победа за децата! Победа за България в битката с властта и статуквото!!! (ОБНОВЕНА)Позиция на Гражданско движение "ДНЕС"

 

Майките на децата..., българските майки, които заявиха открито пред цяла България, че „Системата ни УБИВА“, показаха на цялото общество, на всички нас как човек трябва да се бори с живота, как трябва да се изправи срещу  СИСТЕМАТА на  управляващите, срещу всемогъщата система на политическия елит в България... 

И да ги победи! 

Показаха ни как да отстояваме достойнството си, справедливостта, свободата, научиха ни как да се борим за правата си!

ТЕ не само обявиха публично какви са проблемите им, но протестирайки месеци, поискаха и наложиха на управляващите всичките им искания да бъдат безусловно изпълнени!

ТЕ отстояха и ще продължат да отстояват каузата си! Докрай

Майките от години водят своята битка! Битка за своята човешка кауза. Битка  за достоен живот на децата и на себе си! Битка за най-справедливата, най-достойната, най-човечната кауза – КАУЗАТА НА ДЕЦАТА! 

Те губиха много битки, унизяваха ги, обругаваха ги, подиграваха им се...! 

Но спечелиха войната с властта, войната с нейните нехуманни институции! 

През всичките трудни и тежки години, ние от движение "ДНЕС" бяхме заедно и  неотлъчно с тях и до тях - майките на нашите деца! Единни и заедно с тях сме от началото, от 2015г., още по-твърдо и неотстъпчиво ги подкрепяхме, когато започнаха протестите в София и в цялата страна.  Говорихме, призовавахме, протестирахме, борихме се редом с тях! Печелихме, губихме, страдахме заедно!

Редом с тях и до тях беше единствен Слави Трифонов, Той беше до тях, когато цялата политическа класа, единна и обединена беше срещу майките...! Пречеше, саботираше...!  Чрез Слави и Лондон подкрепи майките! Парламентът след месеци на протести и натиск, след месеци на лъжи, шикалкавене и лицемерие прие законите. В сряда депутатите окончателно приеха Закона за хората с увреждания,  в четвъртък приеха Закона за личната помощ! Победа за майките е това! Победата е най-вече за нашите деца! Победа е за България! 

Въпреки съпротивата, въпреки  многократните опити да бъдат пренебрегнати, унизени и излъгани, жените не спряха  да се борят. Отстояваха с много търпение и настойчивост правдивите си искания. Ден след ден, месец след месец, година след година...! До днес!

А те българските майки: 

1. Не търсиха оставки...,  но Валери Симеонов сам си я поиска, с арогантната си, нагла и просташка позиция и действия! Позор! За него, за цялата ни управляваща клика!   ЛИНК 

2. Не търсиха поводи за протести, но управляващите сами си ги изпросиха, лъжейки брутално и постоянно и опитвайки се после да замазват лъжите си!

3. Майките бяха и железен стожер и положиха основите и началото на битката за реформи, отнасящи се за всички хора с увреждания в България! Благодарение на тях и упоритостта им тези закони бяха приети!

4. В края на краищата, майките ни дадоха и урок по мъжество! Урок по борбеност! Урок как единни да водим битка за истината и справедливостта!  Урок как да побеждаваме бездушието и апатията!

Майките не позволиха депутатите да опорочат законите! Излязоха на улицата, влязоха в институциите, в медиите, защитиха интереса на децата си и на всички хора  в България! Ще продължат и занапред зорко да контролират как върви и се прилага  реформата, а от януари месец започват битка за качествени промени и в ТЕЛК!

Не се подадоха! Не се отказаха! Не се предадоха! Не ги купиха! 

Не спряха, няма да спрат и няма да се откажат!

В раздираното ни от бедност, отчаяние и двуличие общество, майките са безупречен пример за обществото ни! За всички!

Пример как обединени трябва да се борим с живота и недъзите в България! Пример как трябва да отстояваме всяка достойна и справедлива кауза!

Пример как трябва да се търси, да се иска, да се постига!

Майките дадоха урок и на властта и на опозицията! Показаха им червен картон. Казаха им категорично: СПРЕТЕ! НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ТАКА! КРАЙ! 

Поздравления и поклон!

 

Мая Манолова и майките на деца с увреждания

Image result for Победа за майките от Системата ни убива Image result for Победа за майките от Системата ни убива  

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА

Победа за майките >> Народното събрание прие Закона за личната помощ

След години битки, властта и депутатите клекнаха! >> Парламентът прие първия от законите за хората с увреждания

Майките от "Системата ни УБИВА" местят палатките пред здравното министерство

Депутатите въведоха работни квоти за наемане на хора с увреждания

Ще се поддържа публичен регистър на изпълняващите дейности за лична помощ

ПатрЕотите се разпадат! Валери Симеонов подава оставка от МС!

 


83289