Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Победителят от реван...
Победителят от реванша между Руис и Джошуа ще трябва да срещне Пулев до юни 2020

Победителят от реванша между Руис и Джошуа ще трябва да срещне Пулев до юни 2020Победителят от реванша между световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Анди Руис и Антъни Джошуа ще трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в ясен срок, съобщава ESPN, като се позовава на решение на Международната боксова федерация. (IBF). Мачът трябва да се проведе най-късно до 31 май 2020 г.


Пулев е официален претендент на IBF.


Федерацията е приела искането на Руис да бъде направено изключение и той да защитава пояса си в реванша срещу Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия. Ако това не беше станало, шампионът рискуваше да изгуби титлата си от IBF.


Членовете на ръководството на организацията са провели конферентен разговор в понеделник и са обсъдили вариантите. Те се съобразили с желанието на Руис, но поставили условие победителят в мача с Джошуа в писмен вид да приеме участие в мач с претендента за пояса на IBF.


От щаба на Пулев обявиха пред ESPN, че ще обжалват решението. "Искаме условията да са ясни", каза Джон Вирт от "Епик спортс", която заедно с "Топ ранк" представлява българския боксьор. Притесненията му са свързани с това, че няма гаранции, че победителят от мача между Руис и Джошуа ще се изправи директно срещу Пулев, без да има други мачове преди това, както и че бъдещият шампион може да поиска ново изключение. Вирт добави, че има много неизвестни.


Пулев вече имаше насрочен мач с Джошуа преди близо две години. Тогава двубоят пропадна заради контузия на българина.


 

Фотогалерия: Кубрат Пулев и Антъни Джошуа лице в лице >

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

 


109887