Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Почти като скръбна в...
Почти като скръбна вест

Почти като скръбна вестКоментар на Миладинка Минчева

 

27-ми или по-скоро 28 октомври – може и да са дни на тъга в Република България. Една партия си отива, едно 12 вековно управление ни оставя сиротни, едни управници отлитат и оставят племето си. Церемонията може да се премести и за 3 ноември, но вие си подгответе цветя и сълзи да изпратим достойно и с почести политическа партия ГЕРБ.

Дори и да спечели, тя си е тръгнала... А ако спечели ще е за последно и ще бъде кървава победа от натиск заплахи купен вот и армия от хиляди чиновници строени да гласуват за правилните кандидати... Но ние някак си като бащица я чувстваме тая партия. Тъжно ни е... А пък бащицата на партията съобщи за кончината... на кочината. В тъжно видео. България реве! Ревете и вие, четящи тези редове:

 

Гледах няколко пъти видео-призива на премиера – изключително умилителен е. Това си е отвсякъде сбогуване с народа. Прощаване! Сетих се за Ботевото стихотворение „На прощаване“, сетих се, и че ПР-ите Бойкови можеха да му сложат думички в устата, например:

  

Не плачи, народе, не тъжи,

че бях ази хайдутин,

хайдутин, народе, лъжовник,

та тебе клета България оставих

за всяко чедо да жалиш!

Но кълни, народе, проклинай

таз герберска черна прокуда,

дето всички млади пропъди

по тази тежка чужбина -

да ходим да се скитаме

немили, клети, недраги!

 

Ей с тия думи трябваше да се раздели Бойко с нас, а не на фона на икона, да ми внушава колко е праведен. И да благодари на кликата около него, които работили за кампанията... при „трудни условия“. Е да, Цветанов го няма и изборите се организират и купуват по-трудно. Повече ще са разходите. Затова Бойко приплаква, защото знае, че загубата в София е вероятност а доказателство са аргументите, с които той проси гласове – „тротоари, улици, жп линии, театри, опери, детски градини и училища“. 

Всички знаем за прословутите ремонти на улици и разбитите глави на не един и двама по тротоарите. Знаем и за мръсния въздух, за задръстванията, а за изкуството да не говорим – творците мрат в мизерия. А детските градини в София са химера, ако нямаш човек или пари...

Борисов през последния месец се дистанцира очебийно от битката за София. На практика се отрече от Фандъкова като Юда. В изявлението си никъде не спомена столичния кмет. Това е куршум в главата на Йорданка. Той създаде ГЕРБ и настоящата градоначалничка и той ще ги и срине, защото знае, че повече не може да се задържи на мускули, корабът потъва, а ла Титаник, а той трябва да е последен.

Замислям се какъв епитаф на ГЕРБ да се сложи на алеята на позора, и ми хрумна: „Жестоката болест на алчността прекъсна младия ти живот. 12 години се мъчи, мъката бе голяма и за нас. Вечно ще скърбим за твоя светъл и безпощаден лик. Със своята доброта, честност и всеотдайност ти остави незабравими ремонти. Почивай в Бали, Банкя... или където и да е.

От Ощастливените

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бойко, а ти кога ще си ходиш?

Бойко – премиерът, който изгони народа си (Обновен)

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Виновен си, Борисов!

Наказание, ама не точно. Цената на това да бутнеш барбекюто и да се облажиш..., пак от държавата

Хващайте лопатите!

 

 

 


115497