Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Подготовка - за ежед...
Подготовка - за ежедневни протести срещу Гешев през септември

Подготовка - за ежедневни протести срещу Гешев през септемвриСлед като вече имаше два протеста заради кандидатурата на зам.

След като вече имаше два протеста заради кандидатурата на зам.-главния прокурор Иван Гешев за поста на обвинител номер едно на държавата, вече тече подготовка за още по-масови протести.

Между 12 и 21 септември се готви нова серия от протести, като за целта вече е създадено специално събитие във Facebook. Ето и какво гласи есенцията на съобщението:

"Национален безсрочен протест – блокада на Съдебната палата в София и съдебните палати в областните и общински центрове под надслов "СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ - БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ" със следните искания:

1. Оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

2. Стартиране на нова процедура по номинации и избор за главен прокурор, като се даде възможност за участие и на неправителствени организации, адвокатурата и академичната общност. БОЕЦ и група граждански сдружения вече обявихме номинацията на следовател Бойко Атанасов, вярваме, че има и други достойни магистрати.

3. Незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов, продало и предало държавата в ръцете на Пеевски и мафията. Номинацията на Гешев е само поредното доказателство за това.

4. Приемане на Закон за лустрацията.

Гражданите не можем и няма да позволим още седем години прокуратурата да бъде подчинена на мафията. Номинацията на Иван Гешев е опит именно за това."

 

Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ

 

 

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Да ги търпим и изберем същите... или НЕ!

Фатално признание - Всички институции са хакнати!

Ето я истинската причина за изтичането на данните от НАП!

Експерт: След изтичането на данни на милиони от НАП сме в ситуация на „Чернобил“

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>


 

 

 108720