Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Подписка и в Плевен ...
Подписка и в Плевен в подкрепа на референдума на Слави

Подписка и в Плевен в подкрепа на референдума на Славина 10 ноември Слави Трифонов и екипът му започват събиране на подписи за иницииране на референдум, включващ 6 въпроса. Шеф на организационния комитет е Виктория Василева, а начело на инициативния комитет - Иво Сиромахов. Доброволци от цялата страна са се ангажирали с предстоящата инициатива. Пункт за подписката ще има и в Плевен.

Във вторник от 10 часа започва събиране на подписи във всички областни градове, а до края на месеца ще се разгърнат пунктове и в 235 общини. От "Шоуто на Слави" отбелязаха, че са спазени всички законови разпоредби.

Очаква се плевенчани да се включат активно в подкрепа на подписката за предложения от "Шоуто на Слави" национален референдум. Ще ви информираме допълнително и за локацията на пункта.

Припомняме, че 6 въпроса ще бъдат внесени по надлежния ред в НС на 9 ноември 2015 г. Те са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?


7628