Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Подъл театрален скеч >> Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка на Борисов и Гешев

Подъл театрален скеч >> Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка на Борисов и Гешев”Става въпрос за предизборни маневри на двама души – Борисов и Гешев”. Това е обяснението за шпионския скандал от вчера на ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ и съпредседател на ”Демократична България”, бивш директор на Национална служба ”Сигурност”.

"Тъй като се очертава Борисов да загуби местните избори, а Гешев се притеснява от това, че се надига протест срещу неговия избор за главен прокурор, тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение. … Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ. Тази история е абсолютен кьорфишек. Борбата е за сърцата и умовете на определен кръг хора и то особено на евроатлантически ориентираните на предстоящите избори да подкрепят Борисов. Има много сериозна ерозия в тези среди към ГЕРБ и Борисов“, заяви пред БНТ ген. Атанасов.


Явно тези хора в кръга "Русофили" обичат Русия, но това не е наказуемо по Наказателния кодекс, подчерта ген. Атанасов и добави: "За да имаме съставомерност на това деяние, тези хора трябва да са приели да се поставят в услуга на Русия като шпиони, което означава, че те трябва да имат достъп до класифицирана информация в България, която да събират и изнасят, а тези хора, които са привиквани или задържани – не знам да имат достъп до такава информация“.


Междувременно текат много важни процеси, например "Белене", отбеляза още генералът.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Как правителството си присвои бюджетния излишък

Подлостта не познава граници преди избори

Ламбо: Борисов го стяга чепика от появата на Мая, подкрепям я. Фандъкова е уморена


112141