Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛ...
ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА

ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛАСтотици граждани се събират на пл. Славейков, за да подкрепят организирания от Движение „ДНЕС“ и Фейсбук група „Не, на данък паркинг!“ протест срещу Столична община. Към тях се присъединяват и десетки майки с детски колички. „Не на данък паркинг“, „София е и наша“ и „Не на рекета“ са лозунгите, издигнати от протестиращите.

„Общината лъже – трафикът не е намалял след въвеждането на новите правила за паркиране. Ако има намаление, то е защото хората не могат да си позволят солените цени за „удоволствието“ да ходят на работа или да живеят в центъра на града“, категорични са протестиращите.

Походът срещу произвола ще премине под мотото „Мисия: Диалогът неотложен!“. Протестното шествие ще тръгне от пл. Славейков и ще се насочи към Столична община. За 21-ви пореден път гражданите издигат протестни лозунги с искания за диалог със Столична община и чуваемост от страна на чиновниците.

Засегнатите от новите правила за паркиране в столицата протестират вече три месеца, но чуваемост от страна на Общината по исканията им няма! Има пълен отказ от диалог и арогантност!

Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите по-високи цени на таксите и услугите за паркиране. Те са категорични, че протестите им ще продължат, докато СОС не премахне несправедливата, незаконна и неотговаряща на покупателните възможности на хората Наредба за паркиране в София.


120