Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛ...
ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА

ПОХОД СРЕЩУ ПРОИЗВОЛАСтотици граждани са се събрали на площад „Славейков”, за да участват в 22-рия пореден протест срещу безобразията на СО. Десетки майки, някои от тях с колички и бебетата си, се включват за втори път в организирания от Фейсбук групата „Не, на данък паркинг!“ и подкрепен от движение „ДНЕС” Поход срещу произвола. Майките са недоволни от разбитите тротоари, от условията, които общинарите НЕ създават за отглеждане на деца в София, както и от неправилната инвестиционна политика на СО, в следствие на която липсват места за повече от 13 000 деца в детските градини.

Майките дойдоха с децата си и техните колички и ще изминат отново вече познатия маршрут до СО. Към протестиращите се присъединяват и инвалиди с колички, които са най-потърпевши от наредбата за паркиране. Трудно придвижващи се хора с увреждания също са на площада при протестиращите.

Гражданите този път се бяха подготвили с факли, но полицаи забраниха да бъдат извадени. Походът срещу произвола тази сряда е под мотото „Да изгоним злото от общината!“, защото 22-рият пореден протест съвпада с празнувания в цял свят празник „Вси Светии”. Протестното шествие тръгна от пл. „Славейков” и се насочва към Столична община. За 22-ри пореден път гражданите носят и скандират протестни лозунги, на които пише „Чуйте ни!”, „Не на данък паркинг!”, „София е и наша”, „Не на рекета!”.

Засегнатите от новите правила за паркиране в столицата протестират вече трети месец, но чуваемост от страна на Общината по исканията им няма! Има пълен отказ от диалог, а протестиращите определят отношението на общината към гражданите, като арогантно! 


122