Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Полицейска мъдрост!*...
Полицейска мъдрост!* >> Валентин Радев за убийството в

Полицейска мъдрост!* >> Валентин Радев за убийството в "Лозенец": Психично болните трябва да се задържатХора с психични увреждания не могат да се разхождат свободно навсякъде. Те трябва да са задържат и да се охраняват". Това каза министър Валентин Радев по повод убийството в столичния кв."Лозенец", като цитира премиера. Радев посочи, че е имал разговор и със здравния министър, по разпореждане на премиера, да се промени законодателството

Вчера, след сигнал до МВР, беше установено, че в София 26-годишен мъж е нанесъл побой на майка си и е убил баща си. Младият мъж бе задържан и принудително приведен в център за психично здраве.

Сроковете за асфалтиране на улиците, засегнати от дъждовете са веднага, каза в Дупница вътрешният министър Валентин Радев. Заедно с областния управител на Кюстендил и с директора на ОД на МВР, той ще се срещне с местната управа и ще се запознае на място с нанесените от валежите поражения по инфраструктурата в града, след разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Целта е достъпът на хората до домовете да бъде осигурен и улиците да бъдат възстановени.

Ще го направим различно от друг път. Има такава възможност по ЗОП - аварийно, да се оправят улиците и пътищата в населените места, въпреки, че са ангажимент на кметовете, а след това Междуведоствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС да ги разплати, каза Валентин Радев. Той посочи, че това трябва да стане бързо, без да се изчакват нужните процедури по ЗОП. "Сроковете са веднага", каза на въпрос на БТА Радев. Той допълни, че на много места в страната се спазват дълги процедури, което затруднява хората.

Министър Радев каза още, че досега междуведоствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, която председателства, е отпуснала около 21 милиона лева "Внимаваме, защото е средата на годината. Не трябва да позволим да се свършат парите. Проверяваме навсякъде, и даваме пари там, където е необходимо", каза още Радев.

По-късно вътрешният министър провери на място улица "Родопи" в Дупница, където се увери, че тя почти е възстановена, а след това отиде до с.Кременик, където има отдавна откъснат път, където обеща да съдейства.

Министър Радев каза още, че предстои нова обществена поръчка за нова техника за нуждите на полицията. Предстои да бъдат раздадени нови над 340 автомобили.

Вътрешният министър разкри и детайл: Когато освободим полицай, той няма право да се занимава с друга работа, но заедно с това не му даваме и да работи на старата, а тогава с какво ще се храни? Идеята е тези служители да бъдат сложени в един специален щат, посочи министърът. Той допусна, че този щат може да се занимава и с охраната на психично болни.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

139 години МВР, 139 години „Нашата полиция ни пази“

ОТ МАФИЯТА ЗА МАФИЯТА

Аплодисменти за Цецка Цачева

Свободен като затворник

В чужбина не е като у нас

А депутатите по-важни ли са?

А МВР-то уж ни пази, разбойници громи и над нас бди!

Шпионска държава

100% МВР

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...69139