Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Полицията едва измък...
Полицията едва измъкна здравния министър от протестиращи (ВИДЕО 2)

Полицията едва измъкна здравния министър от протестиращи (ВИДЕО 2)Здравният министър Костадин Ангелов стана поредният управляващ, който имаше проблем с напускането на БНТ след участие в предаването “Панорама”. Протестиращи се събраха снощи пред сградата на БНТ, където поискаха оставката и на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков.

 

Те причакаха здравния министър Костадин Ангелов, който успя да се измъкне с помощта на доста агресивните действия на полицията. Преди това той бе принуден да изчака около час в сградата.

 
 

Това се случи в 79-ия ден от протестите, които настояват за оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, на шефа на БНТ Емил Кошлуков, а от вчера - и на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

 

Снощи БОЕЦ протестира пред БНТ за свободата на медиите и на словото. Поводът бе, че негови представители не са били поканени в предаването "Панорама".

 

По повод превърналите се в традиция протести пред сградата на телевизията, социалният министър Деница Сачева наскоро обяви, че те заглушават гласа на политиците и ги репресират. "Няма как да твърдиш, че искаш отново демокрация и да заглушаваш гласа на някого, като го причакваш пред БНТ. Аз съм поредният политик, затворен там след предаване. Колко политици ще продължат да ходят там?", коментира министърът.

 

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

12.04.2020 Шефът на Александровска болница: Да не превръщаме болниците в морги

Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син? Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места. 

 

 

 


137602