Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политици от водещите...
Политици от водещите партии и коалиции декларираха готовност за толерантна кампания

Политици от водещите партии и коалиции декларираха готовност за толерантна кампанияПолитици от водещите партии и коалиции, участващи в изборите за Европейски парламент, подписаха днес, 29 април, Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

 

 

 

Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за укрепване на доверието на държавите членки на ЕС към България и ще защитават интересите на страната и нейните граждани.

 

 

От името на „Коалиция за България” споразумението подписа Евгени Узунов – зам.-председател на БСП; за ПП ГЕРБ - Румяна Бъчварова – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ; за Движението за права и свободи – Лютви Местан – председател; за Коалиция от партии КОД – Илияна Раева и Антония Първанова; за КП България без цензура, ВМРО, Движение Гергьовден – Драгомир Стефанов; за Реформаторски блок – Найден Зеленогорски и Корман Исмаилов; за Партия на зелените – Христо Дунчев; за ПП БАСТА – Стефан Борисов; за Християндемократическа партия – Ирина Абаджиева–Репуц; за Българска комунистическа партия – Спас Спасов. Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата. 

 

 

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Гражданско движение „ДНЕС” в цялата страна ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за евродепутати спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще работят изборите да се провеждат прозрачно, толерантно и законосъобразно – така, както трябва да бъде в една демократична европейска държава. При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира ЦИК и медиите.       

 

 

Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” поема ангажимент да проследи дали партиите и коалициите, подписали Споразумението, ще го спазват стриктно.


2980