Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политиците гласуват ...
Политиците гласуват (Обзор)

Политиците гласуват (Обзор)Информационен сайт "ДНЕС" 

 

"През цялата кампания представях моите идеи за София и решенията за натрупани проблеми, така че е ясно за какво гласувах. Гласувах за свободна, демократична и европейска София", каза Мая Манолова - гражданският кандидат за кмет на столицата. "Днес имам един единствен призив: столичани, гласувайте, гласувайте, гласувайте!", заяви тя.

"България очаква от нас знак за промяна към свобода и демокрация, защото без свободата и демокрацията всички останали различния нямат значение. Отговорността е на всеки един от нас да не дадем възможност на купения и контролирания вот да решават съдбата ни, така че изправете се и гласувайте. Гласувайте за промяната, за свободата и за демокрацията", призова Манолова.

 

Прекият ѝ опонент Йорданка Фандъкова гласува в 47-мо СОУ ”Христо Г. Данов”, секция 34, квартал Иван Вазов в столицата. "Гласувах “за” София, за да продължи развитието на града, за да защитим големите проекти на столицата", заяви Фандъкова, след като упражни правото си на вот.

"София няма време за губене и експерименти. Градът има нужда от работа. Надявам се повече софиянци да излязат днес, за да можем да потвърдим посоката на развитие на града", допълни кандидатът за кмет на София.

"Днес е ден, в който всички софиянци могат да изразят своята свободна воля. Не е ден за битка, а за гласуване. От всички нас зависи развитието на София", каза още тя.

 

Бългaри - глacувaйтe и нe ce cтрaхувaйтe. Тoвa кaзa Кoрнeлия Нинoвa прeд журнaлиcти, cлeд кaтo упрaжни прaвoтo cи нa глac в 25 OУ „Пeтър Бeрoн“, ж.к. „Лaгeрa“, ул. Бaлкaнджи Йoвo № 22, ceкция 48.

"Aз глacувaх зa пo-чиcтa и зeлeнa Coфия. Зa грaд, кoйтo e удoбeн зa пътувaнe, хубaв зa рaбoтa, cпoкoeн зa oтглeждaнe нa дeцa, cигурeн. Дa мoжeш дa излeзeш и прeз нoщтa, дa ce чувcтвaш cпoкoeн и cигурeн, зa aнтикoрупциoннo упрaвлeниe нa Coфия. Глacувaх зa прoмянa нa cтaтуквoтo“, пoдчeртa Нинoвa.

 

„Резултатите от първия тур и информациите за толкова много нередности и недействителни бюлетини ме мотивираха още повече да гласувам. Дълг на всеки български гражданин е да гласува, защото само така можем да пресечем всички злоупотреби.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на втория тур на местните избори в София.

“Гласувах за надеждата. Гласувах за една модерна столица, за удобен и сигурен град, който предлага перспектива за развитие”, посочи вицепрезидентът.

 

Избирателната активност към 9 часа на балотажа на местните избори в София е 1,8%, при около 4% избирателна активност, регистрирана миналата неделя към този час на първия тур. Това показват данните от екзит пол на "Галъп интернешънъл".

 

Във Варна избирателната активност е 2,1%, при активност миналата неделя по това време от около 3%.

 

В Благоевград е 4,7% активността към този час, а миналата неделя е била около 4.

 

В Пловдив избирателната активност е 1,6%, а на изборите, които се проведоха миналата неделя, активността към този час е била около 4%. На последните местни избори през 2015 г. към 9,00 часа активността в Пловдив е била 3,17%.

 

Image result for management

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова гласува за свободна, демократична и европейска София

Президентът: Гласувайте, за да не решава купеният вот бъдещето ви

Втори тур: България решава

Откраднаха ни... и София, и България!
Решението – ДА ГЛАСУВАМЕ, ДА СМЕ ОБЕДИНЕНИ И ЗАEДНО СРЕЩУ МАФИЯТА!

Моите 18 причини да гласувам за Мая Манолова на балотажа тази неделя

Чуйте гнева на гражданина! Станете! Гласувайте! Промяната е за всички!

Обединени срещу статуквото и ГЕРБ в неделя!

София не се поддава на "десни" внушения от провалени политици и купени ромски гласове
Задава се обединение срещу статуквото и "ЗА" промяна

Алъш-веришът на ГЕРБ или как управляващата партия загуби окончателно представата си за реалността

 

116048