Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Политиците срещу реф...
Политиците срещу референдума

Политиците срещу референдумаВ началото на предаването Слави Трифонов коментира случващото се с референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

„Уважаеми зрители, след като 700 хиляди българи пожелахме да има Референдум, чрез който да променим политическата система, цялата политическа класа се изправи срещу този Референдум. Цялата политическа класа – всички депутати, всички министри и един президент заявиха, че ще сезират Конституционния съд за някои от въпросите, поставени от хората. Така че, не бях прав по-рано, когато казах, че политиците се изправят срещу Референдума. Те се изправят срещу българския народ. В момента те теглят една дебела разделителна линия между себе си и българите.
Уважаеми зрители, чл. 1 на Конституцията гласи, цитирам: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.“ Това означава, че според Конституцията най-отгоре стои българският народ и на българския народ са подчинени и Народно събрание, и Правителство, и Президент и Конституционен съд.
Така че, уважаеми зрители, и неуважаеми политици, проумейте и запомнете – няма власт, спечелила война срещу собствения си народ.“ – каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 16 май 2016 г.