Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Политолог: Действият...
Политолог: Действията срещу Цветанов по

Политолог: Действията срещу Цветанов по "Апартаментгейт" са от "приятелски огън""В момента всички се опитват да загубят изборите, вместо да се стегнат и да ги спечелят." В това изречение в предаването "Събуди се" по НОВА ТВ политическият анализатор Татяна Буруджиева обобщи ситуацията с "Апартаментгейт". На въпрос от водещата дали България да очаква голям "ремонт" в кабинета на ГЕРБ заради случващото се, тя посочи, че преди избори такъв ход не се предприема.

Според нея, скандалът не е законов, а е "как едни хора, които са публични личности и си печелят парите от парите на гражданите, могат да придобиват имоти в подобен лукс, и то на не пазарна цена". Т.е. заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е нанесъл щета на партията, но няма да се разделят с него. Към момента политолозите не се ангажират с мнение с какво становище премиерът Бойко Борисов ще излезе, тъй като само след два месеца са евроизборите. А Цветанов е фигура, играеща основна роля в предизборния щаб.

"Има достатъчно време ГЕРБ да обърнат този проблем в позитив", пък заяви в студиото Георги Харизанов - също политически анализатор. Той посочва, че не за първи път в партията има политически оставки и реакции и определено е нанесена щета върху нея. Но колко е голяма щетата ще се види в изборния ден. "Всичко друго са трактовки и теории, които не е задължително да са верни и има достатъчно време мачът да се обърне", категоричен е Харизанов. Той уточни, че Цветанов най-вероятно няма да бъде отстранен, тъй като той има достатъчно контакти и натрупан опит и ще е трудно да бъде заменен с нов човек. "Този казус е по-скоро морален, отколкото законов и по-скоро е микс от емоции", каза в заключение политологът.

"Оставката на Цветанов вече дори не трябва да се дискутира, той трябва да я подаде, веднага след като се върне в България", заяви в предаването "Тази неделя" политическият анализатор Славчо Велков. Той посочи, че действията срещу заместник-председателят на ГЕРБ са от "приятелски огън", без да назовава имена. И заяви, че ако Цветанов не си подаде оставката има огромна опасност партията да загуби евроизборите.

 

Редактор: АТАНАСКА МАРКОВА

 

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов пазят властта!

Скандалът с имотите - две оставки и един страховит въпрос

Цецо ви раздава знаменца, но утре очаквайте дръжки

 


 

 


93927