Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Политолог: Мая Мано...
Политолог: Мая  Манолова  и  Слави Трифонов имат големи шансове за влизане в политиката

Политолог: Мая Манолова и Слави Трифонов имат големи шансове за влизане в политиката “Ако четем последните проучвания виждаме, че партията на Слави Трифонов има най-големи шансове за влизане в парламента. Предполагам, че от там подкрепата най-вече идва от голяма част от разочаровани гласоподаватели, които не са гласували преди това на избори, плюс вероятно голям процент млади хора“.

Това каза пред БНР политологът Ивайло Динев.


“Вероятно шанс за влизане в парламента има и политическа сила, която е водена от Мая Манолова поради силната политическа активност и кампанийност на Мая Манолова през последните години, най-вече обвързването с различни социални движения, протести“, допълни той.

 

“Предполагам, че Мая Манолова ще играе солово, към този момент не се виждат някакви заявки за обединения на различни партии или на различни сили, които биха се обединили в партия или в коалиция. Раздробяването и също опозицията вътре в БСП. Бих казал, че по-скоро в момента наблюдаваме една игра на различни играчи. Сякаш всички търсят някаква стратегия, някакъв път за намиране на власт и критика към управляващите, но неспособност и липса на брокери, хора които биха свързали, не свързващите се части“.


“Моменти, в които се увеличава появата на нови политически сили всъщност говорим за моменти, в които има време на политическа криза или има отслабена основна опозиция на управляващите“.


И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен слу...


“Бих казал, че това, което наблюдаваме последните месеци, е от една страна отслабване на основния опонент на управляващите през последните години, а именно БСП, т.е. неспособността на БСП да обедини различни опозиционни сили под една шапка и от друга страна вероятно наблюдаваме и появата не една тенденция към увеличаваща се критика към властта, но сякаш неспособност за намиране на решение и път отвъд това, бих казал едно десетилетие, управление на ГЕРБ“, посочи още Динев.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 

Партията на Слави Трифонов е трета сила при избори днес, ГЕРБ води на БСП

Първан Симеонов: Мая Манолова се позиционира много добре със социалната си програма. Тя трудно би могла да бъде изпреварена!

Манолова: Борисов не може да ме спре

Слави: Този запис е омерзителен. Просташки. Невъобразим. Неприемлив. Отвратителен.

Няма такава държава - трета сила. Кирилов - най-нехаресваният министър

 


 


128264