Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Поне 40 обгазени на ...
Поне 40 обгазени на протест за оставка на кабинета

Поне 40 обгазени на протест за оставка на кабинетаПоне 40 души бяха обгазени при сблъсък между протестиращите срещу водната криза в Перник и полицията пред министерството на регионалното развитие, съобщи БГНЕС. 6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите. 40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника, съобщава агенцията.

Двама полицаи са ранени. Единият е с контузия на главата и е откаран в "Пирогов". На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им поставили капки в очите, пише още агенцията.

До напрежението се стигна, след като протестиращите се опитаха да влязат в сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стигна се до сблъсък между тях и полицията. 

Протестиращите поискаха министърът и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях. Събралите се граждани дадоха на двамата 15 мин. време да слязат при тях и след като това не се случи, хората се опитаха да влязат в министерството. Охраната успешно ги отблъсна.

Протестиращите, основната част от които са от партия "Възраждане", скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Шествието се отправи към сградата на Министерски съвет. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоява за наказателна отговорност на виновните за кризата. Речта му бе прекъсвана от възгласи Оставка. Костадинов отправи политически призиви и подканяше протестиращите да скандират: Възраждане. След като изпяха химна, демонстрантите започнаха да се оттеглят. Пред журналистите по-късно Костадинов каза, че и него са го пръснали със спрей, но не вини полицаите - изпълняват заповед. "Но от какво се страхуват министърът и зам-министърът? Виждате ли тук заплашителни хора?! Ето сега сме пред Министерски съвет. Бойко Борисов бил в Полша. Кой управлява държавата? Има ли пилот в самолета, питам аз", заключи Костадинов.

 

 

 

       

       

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протест пред МРРБ за оставката на Петя Аврамова

Перник пред МС: Мачът свърши, г-н Борисов! Оставка!

Гневните перничани ще протестират в София на 25 януари


120734