Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Понеделник, 27 авгус...
Понеделник, 27 август - ден на траур за загиналите в Искърското дефиле

Понеделник, 27 август - ден на траур за загиналите в Искърското дефиле27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Радев отмени участието си в тържествената заря заради трагедията край Своге

Президентът Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край г...

Прочети повече

 

Много тежко положение – 13 загинали на място, 2-ма на път към болницата, 27 са ранени. Работят "Пирогов", ВМА, "Царица Йоанна" (ИСУЛ) и "Св. Анна". Осигурена е достатъчно кръв, няма да има проблем от тази гледна точка. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев пред БНТ.

За "Пирогов" са тръгнали 8 души, 2-мата починали са точно хора, тръгнали към най-известната болница в България. Здравният министър уточни, че четирима души са в операция, за другите двама още се обсъжда. Проф. Габровски добави, че един от пациентите е с травма в гръбнака и подчерта, че за пълна информация за състоянието на всички пострадали и как ще бъдат лекувани ще трябва да минат 24 часа.

Автобус се преобърна в Искърското дефиле, има много жертви

Тежък инцидент на пътя - автобус се е обърнал между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, в посока от София. По последни дан...

Прочети повече

Ананиев заяви, че човек не може да си представи какво се случва, освен ако не го види на живо. Министърът каза и, че когато се установи самоличността на някой пострадал, се търсят близките му, за да бъдат уведомени. На телефон 02 982 50 39 роднини на пострадалитемогат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.

Фирмата, която е собственик на катастрофиралия автобус, се казва "Мобилус 5" и има само 6 автобуса, с които извършва случайни превози. Дотук не са установени проблеми с нея, съобщи зам.-транспортният Ангел Попов.ч

 

Източник:https://www.actualno.com/


74046