Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Пореден „разрешен“ с...
Пореден „разрешен“ случай за МВР и съда!* > Бездомник влиза за четири години в затвора за палежа на тютюневите складове в Пловдив

Пореден „разрешен“ случай за МВР и съда!* > Бездомник влиза за четири години в затвора за палежа на тютюневите складове в ПловдивОкръжният съд в Пловдив потвърди четиригодишната присъда за бездомника Любомир Данчев, обвинен за пожара в тютюневите складове, научи "Дневник" от съда. Решението му е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Магистратите от втората съдебна инстанция са потвърдили в закрито заседание от вчера присъдата на колегите си от първата инстанция. Променили са само първоначалния режим на изтърпяване на наказанието, който от строг е станал общ. 

Данчев беше обвинен за това, че на 20 август е запалил един от тютюневите складове, който се намира на ул. "Екзарх Йосиф" № 13. След това пожарът се разпростря и върху други постройки и в крайна сметка унищожи четири сгради - паметници на културата. Пожарът е представлявал и опасност за живеещите наоколо.

Щетите са за над 11 млн. лева. 

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е затвор от три до дванадесет години. След като му бе повдигнато обвинение, Данчев разказа пред медии, че е сирак без покрив над главата от 1979 г. и от 35 години живее на последния етаж на една от изгорелите сгради.

На първа инстанция делото бе разглеждано от председателя на съда, което се повтори и на втора, където отново съдебният шеф се зае с процеса.
.
.
*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/
 
 

48254