Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Пореден ден на проте...
Пореден ден на протести пред болницата в Сливен

Пореден ден на протести пред болницата в СливенЗа трети пореден ден се провежда бдение – протест пред сливенската болница. Хората се събират с настояване за най-строго наказание за убиеца на малката Кристин от с. Сотиря, както и за наказание за доктора от Спешна помощ, който пръв се е отзовал на инцидента в селото.

Заради самопризнанието, присъдата на Мартин Трифонов, обвинен в престъплението, може да бъде намалена за срок от 20 до 30 години лишаване от свобода. Близките на детето, които протестираха пред болницата, са недоволни от този размер на наказанието, и настояват обвиняемият Мартин да получи доживотна присъда без право на замяна, а не след време да излезе и да посегне отново на нечий живот. Исканията на протестиращите ще бъдат оформени в подписка.

Image result for протест сливен

БГНЕС припомня, че жестокото убийство беше извършено в четвъртък в сливенското село Сотиря.

21-годишният Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

 

Източник:  https://bgnesagency.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 

Протест в  с искане за най-тежкото наказание за Мартин Трифонов

Шефът на "Спешна помощ" в  с подробности за последните минути на убитата 7-годишна Кристин

Късно >> Започва проверка в Спешния център в  заради смъртта на Кристин

Мартин Трифонов призна, че е убил 7-годишната Кристин, бил пиян

 

 

 

 


110563