Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Поредният облагодете...
Поредният облагодетелстван! >> И министър Нено Димов в аферата с имотите

Поредният облагодетелстван! >> И министър Нено Димов в аферата с имотитеОще един министър от кабинета ”Борисов 3” под имотен прицел. Според имотната декларация от 2017-та година, подадена от министъра на околната среда и водите Нено Димов, той разполага с 3 имота. Два са наследствени, а третият е закупен от него през 2016-та година. Става дума за апартамент в самия център на София, взет за сумата от 160 000 лева (поне според отбелязаното в декларацията).

Това на практика означава, че е платил 830 евро км. при цена от 1000 евро на кв. м. за същия период, съобщи телевизия Евроком.

Друг любопитен щрих към този имот е, че той се намира в сграда, която е паметник на културата от местно значение, по известна на като бившата къща на Кънчеви.

Въпросителни има и около другите две сделки на Нено Димов. Оказва се, че за двете къщи в София, които наследява съответно през 1986-та и 2004-та година, той всъщност е платил общо малко над 150 000 лева. Остава загадка как те едновременно са закупени и наследени, след като по закон наследството би следвало да се придобива безвъзмездно.

Справка в имотния регистър на министър Димов показва, че към момента той разполага с два имота на свое име- въпросният апартамент в сградата-паметник на културата и къщата от 2004-та година. За тази къща в имотния регистър пише, че му дарена от Мария Мухтарова, като тя е запазила правото си на ползване.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

"Биволъ": "Щом Цацаров вдигна мизата, да провери и жилище на Нено Димов"

С неистини министър Димов прикрива имота си >> С 60% бил намалял мръсният въздух в страната

Рецидив: премиерът пак спира скандални поправки на Нено Димов


96055