Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Поредно фиаско - пад...
Поредно фиаско - падат, извиняват се, но... продължават напред! (ОБНОВЕНО)

Поредно фиаско - падат, извиняват се, но... продължават напред! (ОБНОВЕНО)



Информационен сайт „ДНЕС“


Извиняваме се все едно нищо не е станало... и продължаваме напред! Така се получи при поредния зрелищен провал в държавата.

Нищо, че се съсипаха нервите на стотици хиляди шофьори. Нищо, че хиляди бяха глобени. Драмата с винетките се оказа основно по вина на гражданите, които не могат да се „самообслужат“ и сега на управниците им се налага да ги „приучават“!

Ами така е – изглежда дебили сме, според властите. Месеци наред тръбят как и колко ще ни вземат от джоба след Нова година, а пък ние как така не можем и не можахме да открием това дето го няма?

Невидими са – и терминалите по граничните пунктове, и сайтът и мобилното приложение и кол центърът... Затова не може да си платите таксата, особено, ако сте на село.

Много е сложно, дори невъзможно. И това се случва забележете при „най-сложната информационна система, която я има у нас, затова и не може да искаме всичко да се случва безупречно и на мига”. 

Абсурдът е пълен. Хаосът - безкраен, отгоре на това има и едни похарчени 180 млн. лв.! И неработеща дни наред система. За всичко това – никаква отговорност! Само извинения! На Бойко Борисов при това. Но, то пък стана практика.

За АПИ и държавата некадърността и безхаберието са „дребни“ проблеми. Лека-полека щели да ги отстранят, но ние да си знаем, че подлежим на санкция ако не спазваме правилата. Е да, ще имаме гратис до 15 януари, а какво следва след това, ако 200 милионната система пак не проработи?! Ще има ли нов бойков гратис или...?

В Европа и по света е прието като се провалиш, да си вземеш каскета и да си тръгнеш. Ама в България е друго. Тук – дрънкаш дни наред глупости, харчиш народни пари като за последно, лъжеш, мажеш, замазваш и... продължаваш напред! Все едно нищо не е станало. И после никои да не се учудва, че политиката на тези дето все продължават мандат след мандат е вдигане на данъци, тол-системи, създаване на органи, членове и комисии, синьо-зелени зони, нови и нови такси...

Живи и здрави! Оставки за поредното управленско фиаско сме в правото да поискаме, но естествено няма да има. За справка – Търговският регистърфалита на ,Олимпик“...

То, ако се наложи и винетки въобще няма да има. Стига премиерът да каже. А той почти намекна, че може и да ги махне! Вече спаси Северната тангента и какво ли още не!

Като наш Бог е той!

Това са героите на нашето време! А най-големият национален герой е разбира се нашият премиер! Провалят се, падат, въргалят се обругани от народа, но... продължават смело и безочливо напред!

Комай като че ли само това им остана...


 

      Image result for Проблемите с електронните винетки продължават - bTV НовинитеРезултат от изображението за Проблемите с електронни винетки - бТВ Новините

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Шефът на тол управлението се извини за хаоса с електронните винетки

Борисов поиска общините да си кажат кои пътища искат да стопанисват

Държавно обяснение за винетките: Не всички ще успеят от първия път

Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни

Северната тангента за PR-употреба >> Пореден опит за героизиране на Борисов (ОБЗОР)

Хубава работа, ама българска

Трети ден неразбории с е-винетките


85778