Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Порожанов – човек на...
Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?Зора Ангелова

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Какво е кабинетът „Борисов 3“ – лицето Бойко Методиев Борисов управлява, а властта е на ДПС. Факти..., примери и доказателства всеки ден и отвсякъде. И в парламента, и извън него ? 

От известно време надълго и на широко се коментира кои министри може да пипа премиерът и кои не, тъй като са на разпореждане от Сараите и Пеевски. Съвсем чистосърдечно и в типичния си простоват и простодушен стил Бойко сам си  призна, че не може да иска оставки току-така, защото ще го бият през ръцете. 

"Аз отговарям само за ГЕРБ. Ние не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва.". Така рече Бойко и падна на колене пред ДПС и когото трябва. 

Точно заради страха от КОЙ вече 10 дни гледаме и сеира на министъра на земеделието и горите Румен Порожанов, около далаверите по негово време във фонд "Земеделие" и по-специално с евросубсидиите за т.нар. къщи за гости. 

„Топ ниво“ – това бил Порожанов! Но в какво...?! 

Белята с т.нар. къщи за гости стана. И ще продължи да носи още тиня, паднали глави и смрад сред управляващите редици. Изплува поредна схема за пладнешки обир. А вечният понастоящем министър Порожанов, този на когото Борисов не смее да му поиска оставката обикаля тв студията и се обяснява ли обяснява... Или по-точно се опитва да замита следите – мазно, кротко, но пък затова достатъчно прецизно и нагло. 

Отчаяно драпа да излезе сух от скандала.

Естествено на почти всички отправени към него въпроси не дава конкретен отговор. Ще проверява тепърва. Лека полека... щял да навлиза в детайлите... Внушава ни, че никога не е бил част от схемата. Нищо не знае. Казано иначе, ни лук ял, ни лук мирисал...

От над 700 къщи за гости са проверени... цели 120! Успех голям! И само 32 били в „нарушение“!?

Тези обяснения на най-високо държавническо ниво, дали ще хванат декиш? Вярвате ли им? А може би надеждата е с бля-бля да се избутат изборите и после... пак едно огромно нищо. И всичко по старому.

Порожанов не знаел и защо след първите сигнали за злоупотреби с одеозните  къщи през 2016-та бенефициентите и сумите, които са получени си остават тайна. Има още куп неясноти и тъмнина около тези случаи и те едва ли някога ще бъдат разкрити. А уж преди време той обеща пълни проверки... Но информацията е очевидно важна и дискретна. И затуй я опазват като най-висша държавна тайна... 

Тук говорим за схема. Престъпна. И от най-висока класа! Толерирана и насърчавана от години. Затова за пореден път ще се направи опит кирливите ризи на министрите от Борисов 3 да бъдат скрити, препрани, а ако се наложи... и изгорени.

За пореден път тези - виновните най-горе  ще се надяват на кратката памет на обществото. 

Фантастичните подаръци, които си правят властниците не са само апартаментите и къщите за гости, но и почти всички държавни проекти, реализирани с европари. А специално в министерство на земеделието, тези проекти са бол. 

Все по-ясно става, че манджата е изядена от ТОЙ и КОЙ... и то с много пари. От нашия джоб! 

А кой всъщност е вечният политик, понастоящем земеделски министър Румен Порожанов и какво му е Топ нивото? 

Големият старт на неговата кариера започва с идването на НДСВ на власт. През 2002 г. той оглавява борда на "Булгартабак холдинг". На този пост остава до 2005 г., когато е сменен, за да се върне три години по-късно в борда "Булгартабак" като представител на НДСВ. 2009 г. бележи нов етап в живота на супер професионалиста и тачен от всички управници Румен  Порожанов. След идването на власт на Бойко Борисов и ГЕРБ Порожанов е назначен за началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков и влиза в надзора на Българската банка за развитие. За да се премести 2 години по-късно без конкурс във... фонд "Земеделие"

Обяснението е, че за толкова висококвалифициран специалист, конкурс не е нужен и даже бил канен и убеждаван да оглави фонда. Подава оставка по време на кабинета "Орешарски", върнат е от "Борисов 2" и отново отстранен по искане на последния служебен агроминистър Христо Бозуков с мотив "назряло обществено недоверие".  

По времето на мандата си в ДФ "Земеделие", Порожанов се прочу с операциите на ДАНС. Служители на родното ФБР бяха чести гости в службата му, от която изземваха кашони с документи. Преди да бъде освободен се появиха твърдения, че има опасност еврофондовете да бъдат спрени заради множество предполагаеми злоупотреби

В началото на април тази година десет браншови организации, представители на биопроизводителите и на земеделците настояваха за оставката на Румен Порожанов. ЛИНК  Мотивите: Липсата на политики, стратегия и цели за управление, както и тотално пренебрегване и ощетяване на браншовете биологично производство, производство на плодове, зеленчуци и на картофи. Те обвиниха министерството в ощетяване на родното производство и свръхрегулация, съсипваща бизнеса. Впоследствие стана ясно, че  протестиращите искали зам. министър отговарящ за този сектор... и Порожанов като Бойко Борисов веднага се съгласи  и удовлетвори щурата прищявка! И протеста се омиротвори.

Връщаме лентата към миналата година и драмата с евтаназираните животни. Потресаваща некомпетентност от страна на министъра. Уж има чума, а май се оказа, че на повечето места няма, само дето избиха хиляди животни. И аха и  тогава да си тръгне... но си остана на поста.

Порожанов през всичките десетки години, в които е все някъде на висш пост събра огромни черни точки... Сега е земеделски министър. И по всичко изглежда ще бъде докато съществува този кабинет на Борисов, крепен стабилно  от коалицията ГЕРБ-ДПС.

„Нищо не ме притеснява, дори да ми искат оставката“, това са думи на поредния недосегаем. На Румен Порожанов са. Същият този, който има една от най-скандалните биографии на български политик. Влиза във властта, излиза със скандал, после пак влиза..., после пак излиза и така докато може и докато го пазят КОЙ, Бойко и тези зад и над Бойко!

Гледам Борисов, гледам правителството му, министрите му... държавата. Става ми мъчно. За мен, за вас, за всички...

Но КОИ сме ние според тях, за да им търсим морала и отговорността?

Да ги питаме защо така зверски окрадоха и завлякоха България?

Да, няма да спрем и ще продължим да питаме, да търсим, да изискваме! 

Въпрос на дълг, на отговорност, на принципи е!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Оставка и затвор! >> Поражанов скри дали синът му се занимава с европроекти на други министерства

Поредна наглост! Искат я, а той не дава! >> Порожанов след скандала с къщите за гости: Нищо не ме притеснява, дори да ми искат оставката!

Мълчанието на агнетата... Не убивайте животните! Ако сте хора (ОБНОВЕН)

 

 

 Image result for бойко борисов Image result for rumen porozhanov

 Image result for къщите на гости на властта Image result for къщите на гости на властта

Image result for къщите на гости на властта Image result for къщите на гости на властта 

Image result for къщите на гости на властта 

98316