Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Постфактум >> ДФ Зем...
Постфактум >> ДФ Земеделие най-после освободи от поста директорката с GSM-a за резервации на къща за гости

Постфактум >> ДФ Земеделие най-после освободи от поста директорката с GSM-a за резервации на къща за гостиДнес Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на фонда Иванка Багдатова-Мизова.

Оставката на Мизова бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов преди 2 седмици - причината е, че телефонът й е обявен в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в село Юндола.

До днес обаче тя остана на поста си - оказа се, че бившият министър на земеделието Румен Порожанов е отложил свикването на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Управителния съвет избра Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ - на мястото на Иванка Багдатова-Мизова.

Евдокия Кръстева има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел. 

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Премиер – заложник! >> Борисов обясни защо напуска Порожанов - не изпълнил заповед на премиера да уволни чиновничка

Тупа-лупа - тупа-лупа... за публиката >> Тъщата видяла къщата, снахата направила сайт, непознат гост пуснал реклама

Изгърмялата вместо Порожанов уволнена шефка на Фонд "Земеделие" отрича да има общо с къщата за гости99653