Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Повече възможности з...
Повече възможности за хората в неравностойно положение и решаване на някои инфраструктурни проблеми поискаха представители на „ДНЕС”-Стара Загора от местната администрация

Повече възможности за хората в неравностойно положение и решаване на някои инфраструктурни проблеми поискаха представители на „ДНЕС”-Стара Загора от местната администрацияГражданите да работят активно с общинското ръководство за решаването на актуалните местни проблеми, призова кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев по време на проведена днес, 30 август 2011 г., среща с представители на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”.

В срещата участваха Анжелика Цокова – Съпредседател на „Видовден” и член на КС на „ДНЕС”; Сашко Николов - Регионален координатор на „ДНЕС; Ангел Ангелов - Председател на КС на „ДНЕС”-Ст.Загора; и Иво Желев – управител на агенция „ЕСТАТ” (изпълнител на проучването).

Старозагорският градоначалник бе запознат с резултатите от осъщественото съвместно от „ДНЕС” и Агенция „Естат” социологическо проучване за проблемите, стоящи пред гражданите на Стара Загора и оценката, която те поставят на местните управници.

Проф. Танчев изрази мнение, че подобни изследвания са изключително полезни, когато се правят от граждански организации, а не от партии, тъй като неправителствените структури нямат интерес да „изкривяват” информацията, а представят обективна оценка на обществените проблеми и нагласи. Той насърчи авторите на изследването да продължат да осъществяват ежегоден мониторинг на изпълнението на политическите обещания на местно ниво.

Участвалите в срещата представители на местната структура на „ДНЕС” отправиха апел към проф. Танчев и към Общинския съвет на Стара Загора, който публикуваме по-долу.

 

****

ДО КМЕТА НА ГРАД СТАРА ЗАГОРА

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ГРАД СТАРА ЗАГОРА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Ние сме представители на гражданско движение „ДНЕС” (Движение за Национално Единство и Спасение). Това е най-голямото българско гражданско сдружение, обединяващо над  46 неправителствени организации и много популярни личности, сред които художници, певци, актьори, професори, учители, доктори.

Искаме да предложим на Вас и на Община Стара Загора да разгледате внимателно следните проблеми, които считаме че, ако бъдат разрешени, ще се улесни животът в града ни и той ще стане по-добро място за живеене. Проблемите са следните:

1.  Липсата на подходи и рампи за инвалидите в по-голямата част от в Стара Загора.

2.  Нужда от общински паркинги в централната част на града ни, за да се избегне двустранното паркиране по всички главни артерии в Стара Загора.

3.  Безобразното паркиране по тротоарите, което е следствие от горепосочения проблем.

4.  Регулирането на трафика в града, който става все по-голям и по-голям.

5.  Липсата на съоръжение тип „паяк” за вдигане на неправилно паркиралите автомобилите. (Какво се случи с него?)

Надяваме се тези проблеми да бъдат разгледани и да бъде взето решение за тяхното отстраняване в някое от следващите заседания на Общинския съвет. Заявяваме нашата готовност да помогнем при разрешаването им и ще Ви бъдем благодарни, ако можем да присъстваме на заседанието, в което ще се обсъждат.

С уважение, Координационен съвет на движение „ДНЕС” – гр. Стара Загора.

 

30.08.2011

 


359